Hoogeveen – Dinsdagavond speelde Hoogeveen zondag haar eerste oefenwedstrijd van dit seizoen. Na een weekje trainen wachtte meteen hoofdklasser SC Genemuiden dat al langer in voorbereiding is en een aantal wedstrijden in de benen heeft.

Hoogeveen - SC Genemuiden (02-08-2016) (2)

Onder druilerige omstandigheden kon Hoogeveen het een uur lang aardig bijbenen, maar moest men uiteindelijk toch nog met 0-6 diep buigen.

Zoals bij alle amateurverenigingen zal het vanwege de late zomervakantie ook de komende weken nog een komen en gaan zijn van spelers. Van het bouwen aan vastigheden zal de komende drie weken dan ook nog geen sprake zijn.

Hoogeveen startte met Niels Winde op het doel. Raimon Benjamins is licht geblesseerd en Raymond Slot geniet van een vakantie. Achterin vormden Eduard Kobes, Andy Kreeft, Ruben Peltjes en Joeri van der Tuin de verdediging. Lionel Huizing, Stefan Kikkert en Thomas Reinders zorgden voor de bezetting op het middenveld en voorin maakten Shakki Mohamed, Marco Hartman en Dave Padding het elftal compleet.

In de eerste helft was Genemuiden als vanzelfsprekend de bovenliggende partij. Met een aantal knappe reddingen hield Niels Winde zijn doel echter lang schoon. De beste kans was zelfs voor Hoogeveen na 25 minuten. Na een fabelachtige actie zette Thomas Reinders Marco Hartman vrij voor de keeper. De spits had het vizier echter nog niet op scherp.
In de slotfase van de eerste helft capituleerde Hoogeveen uiteindelijk toch en werkte Dirk Muis de 0-1 in het net. In de tweede helft verdubbelde Danny Menting al snel de score. Na een uur was het definitief afgelopen met het verzet van Hoogeveen. Opnieuw Menting, Omar Kaval, en twee keer Martijn Jansen zorgden uiteindelijk alsnog voor een grote zege voor de ploeg uit de tapijtstad.

Zaterdag vervolgt Hoogeveen om 19.00 uur de voorbereiding. Tijdens de AH Offerein Bokaal is dan tweedeklasser Ruinerwold de tegenstander.

Bijgevoegde foto is vrij van copyrights (Foto: Gerjo Stegeman).

Door Henk Boer

Geef een reactie