Foto: Martin van Dijk

HOOGEVEEN – Wie had kunnen bedenken dat er zondag in Hoogeveen in een onderlinge confrontatie gestreden zal worden om het kampioenschap in de Hoofdklasse? Het antwoord bij zowel Hoogeveen als DEM zal zijn dat dit boven verwachting is. Het zijn immers twee debutanten. Het belooft dan ook een fantastische voetbalmiddag te worden.

Foto: Martin van Dijk

Op de koppositie rust de laatste weken een vloek. De ploeg die bovenaan komt te staan verliest die koppositie een week later weer. Vorige week was Hoogeveen weer aan de beurt. Een zwaargehavend team speelde tegen AWC misschien wel de beste eerste helft van het seizoen, maar verzuimde de vele kansen af te maken. In de tweede helft ging het minder en wist AWC zowaar nog met 2-1 te winnen.

Tegenstander DEM had het moeilijk tegen het gedegradeerde RKHVV, maar won wel met 2-1. De gasten uit Beverwijk hebben hierdoor een punt meer en kunnen Hoogeveen dan ook definitief van zich afschudden. Vervolgens is het afwachten wat SDO doet, dat drie punten minder heeft, maar ook een veel minder doelsaldo. Bij een gelijkspel belooft het een zinderende slotdag te worden. Voor Hoogeveen telt alleen de winst. Dan kan men een week later in Meppel bij Alcides het karwei afmaken en historie schrijven.

Voor Hoogeveen is dit seizoen een sprookje, maar dat is het zeker ook voor DEM. De ploeg van de sympathieke trainer en ex-prof Arvid Smit promoveerde vorig seizoen op het allerlaatste moment. Men verloor in de finale van de nacompetitie van Alcides, maar kreeg daarna nog weer een herkansing die met beide handen werd aangegrepen. Met een grote en kwalitatief sterke jeugdafdeling mag DEM ook een sleeping giant worden genoemd die nu tot wasdom lijkt te komen. Eerder dit seizoen vermaakten beide ploegen het publiek in Beverwijk met attractief voetbal. In een gelijk opgaande wedstrijd won Hoogeveen toen uiteindelijk met 1-3.
De wedstrijd begint zondag om 14.00 uur.

Op de foto een fragment uit de eerste ontmoeting tussen beide ploegen

Geef een reactie