Sport

Hoogeveen treft in topvorm zijnde FVC

Hoogeveen – Hoogeveen is de strijd om de derde periodetitel afgelopen zondag goed begonnen met een overwinning in en tegen Joure. Een overwinning die alleen waarde heeft als er zondag een goed vervolg komt tegen FVC. Eenvoudig zal dat niet worden, want de ploeg uit Leeuwarden is bezig aan een hele sterke reeks.

Er valt weer wat te kiezen voor het trainersduo Theo Metz en John Kikkert. Alle schorsingen zijn inmiddels weggewerkt en er zijn weinig blessures. Natuurlijk was de komst van Bernando Veenvliet van WKE ook een welkome aanvulling. De talentvolle linkspoot maakte vorige week tegen Joure zijn debuut.

Hoogeveen - FVC seizoen 2013-2014Belangrijke constatering is ook dat de afwezigheid van een aantal spelers de afgelopen weken ook goed is opgevangen door een aantal jongelingen. Alleen van WVV werd er verloren, maar in de overige duels bleef men fier overeind. Een mooie ontwikkeling!
Tegenstander FVC degradeerde vorig jaar uit de Hoofdklasse en kende dit seizoen een matige start. In de eerste periode eindigde men nog als elfde. De tweede periodetitel is echter een prooi geworden voor de Friezen. De laatste nederlaag dateert alweer van 1 november.
Een week eerder verloor men ook en dat was uitgerekend tegen Hoogeveen. In een spannend duel werd het destijds 2-3. Bij een 2- stand besliste Marco Hartman in de 77e minuut het duel.
In totaal stonden beide ploegen in Hoogeveen negen keer eerder tegenover elkaar. Hiervan won Hoogeveen vijf duels en verloor het er drie.
Wedstrijdsponsoren zijn vanmiddag: Drukkerij Ballast & Hilbrink en de Vriendenclub Hoogeveen.

Hoogeveen zaterdag speelt om 14.30 uur een uitwedstrijd bij ONR.

Op de foto een fragment uit de laatste ontmoeting in Hoogeveen in het seizoen 2013-2014 Foto: Gerjo Stegeman

Geef een reactie