HOOGEVEEN – Misschien wel eerder dan verwacht veroverde Hoogeveen afgelopen zondag de koppositie in de Hoofdklasse. Vijf duels op rij werden inmiddels gewonnen. Duidelijk is dan ook dat de ploeg van trainer Nico Haak voor veel ploegen nu weer de prooi is geworden in plaats van dat men zelf de jager is. Dat zal zondag ook zo zijn in het duel tegen RKAVV.

Het was afgelopen zondag een goede dag voor Hoogeveen. Hollandia en SJC gingen onderuit en Hoogeveen won in Haren met 2-1 van Be Quick 1887. De ploeg van trainer Nico Haak greep daardoor de koppositie en heeft, met nog twee wedstrijden te gaan, uitzicht op de eerste periodetitel. In eigen hand heeft men het niet, omdat Hollandia er qua verliespunten iets beter voorstaat.

Tegen Be Quick 1887 bleek ook dat tegenstanders zich ook steeds maar gaan wapenen tegen de speelwijze van Hoogeveen. De ploeg liet echter ook zien hier goed mee om te kunnen gaan. ‘Wij kantelden de wedstrijd door anders op het veld te gaan staan en meer opportuun te gaan spelen. Zo kregen we de bal vanuit de achterste linie sneller naar voren’, aldus trainer Nico Haak.
Het belooft zondag een aantrekkelijk duel te worden, want met RKAVV treft Hoogeveen na Emmen de meest scorende ploeg. De ploeg beschikt over snelle vleugelaanvallers en scoorde al 22 keer.

Dat is ook wel nodig om succes te hebben, want achterin is men kwetsbaar gezien het grote aantal tegentreffers van 20. Uitblinker vorige week in het met 7-3 gewonnen duel tegen MSC was de van VVSB overgekomen aanvaller Lovette Felicia.

Het is de eerste keer dat beide ploegen elkaar treffen. RKAVV is echter al een aantal jaren een vaste waarde in de Hoofdklasse. De laatste jaren eindigde de ploeg uit Leidschendam voornamelijk onderin de middenmoot. Het duel begint zondag om 14.00 uur.

Een dag eerder speelt Hoogeveen zaterdag om 14.30 uur thuis de derby tegen Hollandscheveld.

Door Henk Boer

Geef een reactie