HOOGEVEEN – Eersteklasser Hoogeveen zal ook volgend seizoen onder leiding staan van het trainersduo John Kikkert en Theo Metz. Het bestuur en de technische commissie is zeer tevreden over de huidige samenwerking en er was dan ook geen enkele reden om de nog prille samenwerking te beëindigen. Beide trainers vullen elkaar dan ook uitstekend aan.

Theo Metz keerde half oktober na 22 jaar terug bij de club die hij begin jaren negentig al twee seizoenen onder zijn hoede had. De 65-jarige inwoner van Westerbork werd daarmee samen met John Kikkert de opvolger van Casper Goedkoop, die in de voorbereiding overstapte naar de beloften van FC Groningen.

De 46-jarige Kikkert nam in he begin van het seizoen al tijdelijk de honneurs waar als hoofdtrainer. De Hoogevener beschikt echter niet over de juiste papieren. De club wilde echter graag verder met hem en vond met Theo Metz een, zoals nu is gebleken, ideale partner. De afgelopen weken is ook gebleken dat van een ‘stroman-constructie’ geen sprake is. Beide staan samen op het veld en vullen elkaar uitstekend op. De eerder gemaakte vergelijking met het duo Blom/Brandsma bij MSC gaat dan ook zeker op.

Beiden hebben tevens aangegeven graag iets te willen betekenen voor de steeds verder groeiende jeugdafdeling van de club. Naast de overeenkomst met beide hoofdtrainers werd ook het contract met sportverzorger Rob Coulier verlengd. Coulier is al vele jaren een vast gezicht bij Hoogeveen.

Keeperstrainer Marcel van der Kolk heeft na zesenhalf jaar afscheid genomen van Hoogeveen. Dit vanwege veranderde werkomstandigheden. Hij is per direct opgevolgd door Johan Splinter. De 45-jarige Splinter heeft ruime ervaring als coach van doelmannen bij de senioren en de jeugd. Hij bekleedde deze functie eerder bij clubs als MSC, FC Meppel, vv Berkum, Alcides en WHC. Daarvoor stond de geboren Amsterdammer jarenlang onder de lat bij AFC Amsterdam, Blauw-wit, sc Buitenveldert en bij de Britse profclub Vale United FC. Na een verhuizing vanuit het westen naar Noord-Nederland i.v.m. nieuwe werkzaamheden stond hij ook nog onder de lat bij Germanicus, vv Berkum en FC Meppel.

Door Henk Boer

Geef een reactie