Evenementen

Hoogeveen viert Koningsdag met een waterig zonnetje

Hoogeveen – Ondanks de slechte weersvoorspellingen was dit voor de wijkvereniging geen reden om het voor minder te doen. Met een rots vast vertrouwen in het mooie weer vandaag en met een waterig zonnetje lieten ze zich van de goede kant zien.

winkelcentrum de Weide

Dit was ook duidelijk te merken qua drukte in winkelcentrum De Weide, die oranje kleurde en met de vele bekende oudhollandse spellen zoals blikgooien, bingoën en balgooien en met veel speeltoestellen was het volop genieten voor de jeugd.

Aan de Schutstraat was er volop een rommelmarkt van de jeugd, die hun waar hadden uitgestald op een kleed of kraam. En onder toezicht van papa en mama gingen de spulletjes van de hand. Er waren ook standswerkers die met mooie verhalen hun waar aan de man/vrouw probeerden te brengen. Of het nu ging om het kopen van een hoesje voor je smartphone of tablet; het was allemaal mogelijk op koningsdag.

Winkelcentrum De Weide

Aan de Hoofdstraat waren de terrasjes goed bezet met zo hier en daar een kraam tussen het kruis en de Jonkheer de Jongestraat. Verder de Hoofdstraat op was het goed bezet wat kraampjes betreft, met het verkopen van riemen en diverse andere waar.

Aan de Hoofdstraat

Winkelcentrum De Wielewaal Ook het mooie weer  speelde duidelijk mee in het aantal kleedjes op de rommelmarkt in winkelcentrum De Wielewaal in de wijk Wolfsbos. Een ongeëvenaard aantal kinderen met hun ouders maakten van de gelegenheid gebruik om deze dag eens goed te gaan verkopen. Tezamen met de DJ-muziek, de optredens van de dansers van Urban Unity, afgewisseld door zang van het Abal Tasmankoor uit Sebaldeburen maakte het een markt met een mooie omlijsting in een prettige sfeer. En zanger Gerco Klein liet zich ook zeker niet onbetuigd. Regelmatig zag je dat het publiek genoot van de entourage maar ook van al het lekkers dat verkrijgbaar was. De stormbaan had het ondertussen maar mooi druk met al die kinderen. Al met al een geslaagde viering.

Winkelcentrum De Wielewaal
dansers van Urban Unity (eigen foto)

Is Koningsdag nog wel Koningsdag? Van de Koningsdag was weinig te merken qua oranje sfeer. In oktober 2011 won Hoogeveen de titel: “Hoogeveen de beste binnenstad.”  Misschien ligt hier nog een taak voor gemeente en middenstanders om hier nog eens naar te kijken hoe de Koningsdag in het centrum georganiseerd kan worden in de toekomst.

Een uitspraak toen van oud wethouder Anno Wietze Hiemstra: “Het Hoogeveense centrum is ruim opgezet, heeft een gevarieerd en compleet aanbod, is heel overzichtelijk en perfect bereikbaar. Er is weinig leegstand en de samenwerking tussen gemeente en ondernemers is uitstekend. Er worden tal van aansprekende evenementengeorganiseerd zoals de Pulledagen, Hoogeveen culinair, de Cascaderun, het Huis van Sinterklaas en de Noorderlichtjesparade.” Lees hier verder:

Winkelcentrum de Wielewaal

Hoogte punten

Winkelen in coronatijd

Tekst (column): Nieuws voor vandaag / 13-03-2021HOOGEVEEN – In de coronatijd is de ene winkel gesloten omdat de overheid dat ...

Lees meer ...

 

Geef een reactie