HOOGEVEEN – De inhaalwedstrijden tegen Silvolde en Hollandia hebben uiteindelijk niet gebracht waar men bij Hoogeveen vooraf op gehoopt had. In plaats van het heft in eigen handen te hebben, is men nu afhankelijk van de concurrentie. Er zit de laatste weken dan ook wat zand in de motor. Om de titeldroom levend te houden zal er zondag thuis gewonnen moeten worden van Purmersteijn, hetgeen een loodzware klus zal worden gezien de goede vorm waarin de gasten verkeren.

Foto: Janet van der Weij

Met nog vier wedstrijden te gaan heeft Hoogeveen nu één punt minder dan de koplopers DEM en SDO. De titelkansen heeft men dus niet in eigen hand, maar zijn er nog wel degelijk. Wel is duidelijk dat het kwartje nu even niet de goede kant opvalt, zoals het dat eerder dit seizoen wel deed. Er is echter geen enkele reden om negatief te worden. Ongeacht de afloop zal het gevoel van trots uiteindelijk overheersen, benadrukte ook trainer Nico Haak nog eens. ‘We zijn gepromoveerd en we hebben tot nu toe een fantastisch seizoen. We gaan sowieso nacompetitie spelen. Uiteraard willen we kampioen worden, maar staan we aan het einde van de rit tweede of derde dan ben ik, ondanks de teleurstelling, nog steeds ontzettend trots op mijn ploeg. Het is natuurlijk fantastisch dat je met zoveel jonge jongens tot het eind van de rit meedoet om het kampioenschap.’
Zondag wacht met Purmersteijn een lastige tegenstander die de laatste weken ook nog eens goed op dreef is. Eerder dit seizoen dacht Hoogeveen met de gasten uit Purmerend ook een titelkandidaat te hebben getroffen. Op de tweede speeldag werd het toen 2-2, maar Purmersteijn speelde het grootste deel van de wedstrijd met tien spelers. De ploeg uit Purmerend kende vervolgens een slechte fase. Inmiddels is men alweer vijf wedstrijden op rij ongeslagen. Zo werd er gelijkgespeeld tegen DEM en RKZVC en gewonnen van Hoogland. Vlak na de winterstop werd ook SDO verslagen.

De ploeg wordt getraind door ex-prof Martin van Ophuizen, die speelde bij AZ, Fortuna Sittard en Beveren. De wedstrijd begint zondag om 14.00 uur.

Op de foto een fragment uit de wedstrijd van eerder dit seizoen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: