Hoogeveen – De toeschouwers die Hoogeveen een warm hart toedragen waren afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen Bergum de grote winnaar. Met vloeiende aanvallen en een hoog tempo werden de gasten overbluft. Een week voor de bekerkraker tegen H.Z.V.V is het zaak dit goede gevoel vast te houden. Te beginnen zondag met de wedstrijd tegen FC Wolvega.

emiel-de-vries-archief-vv-hoogeveen

Naast het mooie voetbal, was het vorige week natuurlijk ook goed om te zien dat Hoogeveen over een kwalitatief brede selectie beschikt. Er ontbraken immers nogal een aantal vaste krachten. Het trainersduo Kikkert/Metz heeft vandaag dan ook een luxeprobleem en zal keuzes moeten maken.

Daarnaast speelt de wedstrijd tegen H.Z.V.V natuurlijk op de achtergrond ook een belangrijke rol. Natuurlijk is de eerstvolgende wedstrijd de belangrijkste en dat is die tegen Wolvega. Toch zal de bekerclash onbewust in het achterhoofd van de spelers zitten. Je wilt immers niet geblesseerd raken of een schorsing oplopen. Dat is misschien dan ook nog wel het grootste gevaar.

Tegenstander Wolvega werd vorig seizoen kampioen in de tweede klasse en keerde zodoende na twee seizoenen weer terug in de eerste klasse. De Friezen doen het zeker de laatste weken niet slecht. Er werd gelijkgespeeld tegen SC Erica en vorige week werd er gewonnen van LAC Frisia. Ook koploper Achilles 1894 had het lastig tegen Wolvega en won slechts met 1-2. Met acht punten klimt men dan ook weer wat op de ranglijst.
Oude bekende bij Wolvega is Emiel de Vries. De 26-jarige spits werd als speler van Old Forward ooit topscorer van Nederland om vervolgens de overstap te maken naar Hoogeveen. De Hoofdklasse was destijds iets te hoog gegrepen voor De Vries. Momenteel staat de teller op slechts 1 doelpunt. Vorig seizoen legde hij er vijftien in het net.

In Hoogeveen stonden beide ploegen slechts twee keer eerder tegenover elkaar. Hoogeveen won 1x en speelde 1x gelijk. De laatste ontmoeting was in het seizoen 2000-2001 toen het in het kampioensjaar onder Rolf Veneboer 2-2 werd.
De wedstrijd begint zondag om 14.30 uur.

Hoogeveen zaterdag speelt om 14.30 uur een uitwedstrijd bij NKVV.
Foto: Gerjo Stegeman

Door Henk Boer

Geef een reactie