Hoogeveen – Na vier wedstrijden is Hoogeveen nog steeds ongeslagen. Na twee gelijke spelen volgden twee overwinningen. Vorige week liet men tegen WVV zien dat de opwaartse lijn is ingezet. Zondag moet dat een vervolg krijgen tegen GRC Groningen dat de laatste twee wedstrijden duidelijk in een dip zit.

Het publiek was vorige week tegen WVV de grote winnaar. Men zag een Hoogeveen dat vol passie en strijd WVV bestreed. Iets wat uiteindelijk beloond werd met een 3-1 overwinning. Deze zege biedt dan ook veel perspectief voor de toekomst. Grootste punt van zorg ligt nog in het afmaken van de kansen. Tot de zestien meter van de tegenstander loopt het vaak goed, maar in de beslissende fase worden vaak de verkeerde keuzes gemaakt.

Groot pluspunt is de breedte en de gretigheid van de selectie. Iedereen houdt elkaar scherp en niemand is zeker van een basisplaats. Iets wat ook topschutter Marco Hartman vorige week merkte. Hij bekroonde zijn invalbeurt vervolgens wel met twee treffers en haalde daarmee zijn gram.
Tegenstander GRC kende vorig seizoen een sterke twee seizoenshelft en plaatste zich zelfs voor de nacompetitie. Dit seizoen begon ook hoopgevend met een zege bij Rolder Boys en een gelijkspel tegen Noordster. De laatste twee duels verliepen echter dramatisch. Van Nieuw-Buinen werd met 9-1 verloren en vorige week was GAVC met 1-4 te sterk. Er is dan ook werk aan de winkel voor trainer Rinie Jurna.

Het duel tussen Hoogeveen en GRC kent een rijke historie. In totaal stonden beide ploegen vijftien keer eerder tegenover elkaar in Hoogeveen. Hiervan won Hoogeveen zeven duels en eindigde het duel zes keer onbeslist. Twee keer wonnen de Groningers. Vorig seizoen kende het duel een bizar scoreverloop. Hoogeveen zocht destijds in de rust de kleedkamer op met een comfortabele 3-0 voorsprong. Na rust kwamen de Groningers echter terug tot 3-3. In de blessuretijd bezorgden Daniël Manning en Marco Hartman Hoogeveen echter toch nog de overwinning.

De wedstrijd begint zondag om 14.30 uur.

Hoogeveen zaterdag speelt om 14.30 uur in Ommen tegen OZC.
Bijgevoegd foto uit het duel van vorig seizoen mag vrij worden gebruikt (Foto: Gerjo Stegeman).

Geef een reactie