HOOGEVEEN – Het ongelofelijke werd zondag dan toch waarheid: Hoogeveen won de eerste periodetitel in de Hoofdklasse A en is zo in ieder geval verzekerd van het spelen van promotiewedstrijden naar de Derde Divisie. Trainer Nico Haak benadrukt echter telkens terecht dat er nog steeds voldoende te verbeteren valt. Dat moet zondag dan gebeuren in de thuiswedstrijd tegen Hoogland.

foto: V.V. Hoogeveen ©

Natuurlijk valt het kwartje als koploper op dit moment ook steeds de goede kant op. Van de negen gespeelde wedstrijden waren er een aantal die ook zomaar verloren hadden kunnen worden. Dat was zondag in Gendt tegen De Bataven ook het geval. Het geluk wordt ook afgedwongen. Zo zette men zondag bij een 1-1 stand alles op de aanval met als risico dat men door een snelle counter zou worden verrast. Daarnaast is het geen toeval dat men regelmatig in de slotfase van de wedstrijd het verschil maakt. Conditioneel is Hoogeveen ijzersterk en dat valt in die fase terug te zien. Hoogeveen zit dus op een roze wolk en wil daar graag nog even blijven.

Tegenstander Hoogland heeft 1700 leden, waarvan er 1500 actief zijn als speler. Het dorp ligt naast de Amersfoortse nieuwbouwwijken Schothorst (tweede fase), Zielhorst, Kattenbroek en Nieuwland. De club heeft ook sportief een enorme opmars doorgemaakt. Tot 2006 speelde men maar liefst 27 jaar achter elkaar in de vierde klasse. Tien jaar later bereikte men na diverse promoties voor het eerst de Hoofdklasse. Het verblijf hierin duurde slechts één jaar. Binnen een jaar promoveerde men echter ook weer terug. In de competitie eindigde men 12 punten achter kampioen Unitas, maar via de nacompetitie promoveerde men alsnog.

Dit seizoen verloopt wisselvallig. De ploeg van trainer Raymond Prins won tot nu toe twee keer en behaalde negen punten. Afgelopen zondag won men in een spectaculair duel met 4-3 van Purmersteijn. De ploeg scoorde tot nu toe dertien keer, waarvan spits Henk Baum er zes voor zijn rekening nam.
De wedstrijd begint zondag om 14.00 uur. Hoogeveen zaterdag speelt een dag eerder thuis de ‘kraker’ tegen SC Elim. Dit duel begint om 14.30 uur.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: