Hoogeveen – Met de gedeelde koppositie na zes wedstrijden en een ongeslagen status kan Hoogeveen natuurlijk zeer tevreden terugkijken op de start van de competitie. In de jacht op de eerste periodetitel wil men dit natuurlijk nog graag een tijdje volhouden. Te beginnen zondag met de thuiswedstrijd tegen het gepromoveerde Noordster.

De wedstrijd van afgelopen zondag tegen Nieuw-Buinen was kenmerkend voor de groei die de ploeg van Nico Haak momenteel doormaakt. Daar waar men het in het verleden tegen Nieuw-Buinen altijd moeilijk had, legde men nu haar wil op. Het enige manco is dan ook het afmaken van de kansen. Het geeft echter ook aan dat er nog volop verbetering mogelijk is en dat men zeker niet aan het plafond zit.
Wat naast het goede voetbal vooral opvalt is het conditionele aspect. De spelers gaan tot het uiterste en houden dit ook de hele wedstrijd vol. Het verval dat we in het verleden dan ook nog weleens zagen tijdens wedstrijden blijft nu dan ook achterwege.

Het feit dat Noordster nu uitkomt in de eerste klasse is opmerkelijk. De ploeg uit Oude Pekela speelde namelijk nog niet eerder op dit niveau, maar vooral ook de wijze waarop de promotie tot stand kwam is opvallend. Bij de winterstop stond men vorig seizoen troosteloos onderaan en dreigde degradatie naar de derde klasse. Toen kwam echter Kenny Koning aan het roer en werd alles anders. De ploeg eindigde als negende, maar pakte wel de derde periodetitel en promoveerde uiteindelijk via de nacompetitie. Een voetbalsprookje!

Helemaal onbekend is Noordster voor Hoogeveen niet. In de seizoenen 1994-1995 en 1995-1996 stonden beide ploegen in de tweede klasse ook tegenover elkaar. In Hoogeveen werd het een keer gelijk en won Hoogeveen het laatste duel met 2-0 dankzij twee treffers van Marco de Grip.
De wedstrijd begint zondag om 14.30 uur.

Hoogeveen zaterdag speelt om 14.30 uur de derby in en tegen Hollandscheveld op sportpark De Oosthoek.

Geef een reactie