HOOGEVEEN – Het zijn ongekende tijden voor de Hoogeveen-supporters. Niemand had natuurlijk durven dromen dat de ploeg als promovendus na zeven wedstrijden de ranglijst zou aanvoeren. Alles gebeurt ook nog eens in spectaculaire wedstrijden. Zondag wil men daar natuurlijk een vervolg aan geven en het thuispubliek vermaken tegen het eveneens gepromoveerde Fortuna Wormerveer.

Trainer Nico Haak kijkt zelf op dit moment niet naar de ranglijst. Vorig seizoen werkte deze aanpak prima. De focus ligt helemaal op de verdere ontwikkeling van het team. Deze week zal de nadruk vooral liggen op het defensieve deel. De wedstrijd tegen RKZVC was dan wel een waar spektakelstuk en werd met 3-6 gewonnen, maar iedereen besefte ook dat het zomaar andersom had kunnen zijn.
Bij Hoogeveen is iedereen op dit moment vooral trots op hetgeen de technische staf en de spelers presteren. Men is echter ook nuchter genoeg om de huidige situatie niet ’normaal’ te gaan vinden. Dromen over de derde divisie is dan ook een brug te ver. Wel leert de realiteit dat het winnen van de eerste periodetitel niet ondenkbaar is. Men heeft met nog drie wedstrijden te gaan immers een gat van drie punten geslagen met nummer twee SDO Bussum.

Tegenstander Fortuna Wormerveer werd vorig seizoen kampioen in de eerste klasse A. De situatie was vergelijkbaar met Hoogeveen. Daar waar Hoogeveen met Alcides streed om de hoogte plaats, deed Fortuna dat met DEM. Uiteindelijk promoveerde net als Alcides ook DEM via de nacompetitie.
De competitiestart was ook zeker hoopgevend. Na de nederlaag in de eerste wedstrijd tegen RKZVC volgden er overwinningen tegen AWC en SDO en een gelijkspel tegen De Bataven. De laatste twee wedstrijden tegen MSC en RKHVV gingen echter verloren.

Fortuna wordt getraind door Martin de Groot, die bezig is aan zijn vierde seizoen. De wedstrijd begint zondag om 14.00 uur.
Hoogeveen zaterdag strijdt in de derde klasse ook om de bovenste plaatsen. Zaterdag ontvangen zij thuis het Dedemsvaartse SCD’83 om 14.30 uur.

Geef een reactie