Sport

Hoogeveen wil titeldroom vervolg geven in topper tegen SDO

HOOGEVEEN – Veel Hoogeveen-supporters zullen zich zondag in de arm hebben geknepen bij het bekijken van de stand van de Hoofdklasse. Het is echter geen droom, maar realiteit. Hoogeveen staat bovenaan met twee wedstrijden minder gespeeld dan de concurrentie en een punt voorsprong. Zondag wacht één van die concurrenten in de vorm van SDO.

Foto: VV Hoogeveen – Martin van Dijk

Het is natuurlijk jammer dat deze wedstrijd tegelijk wordt gespeeld met de Cascaderun. Dit grote loopevenement zal ervoor zorgen dat het aantal toeschouwers zondag een stuk minder zal zijn. Het mag hopelijk de pret van de supporters die wel aanwezig zullen zijn niet drukken. Het zal moeten blijken hoe Hoogeveen met de druk van de koppositie omgaat, al is trainer Nico Haak daar nuchter over. ‘We zijn alleen maar bezig met punten pakken en kijken van week tot week. Als we dat blijven doen zijn we uiteindelijk kampioen. Maar ook als dat niet lukt is het natuurlijk een geweldig seizoen. We hebben vorig seizoen een proces in gang gezet en zitten nog zeker niet aan ons plafond.’

Elke week is het ook weer afwachten met welke elf namen de trainer begint. Het geeft eens te meer de kracht aan van Hoogeveen. Bij afwezigheid van spelers worden opengevallen posities schijnbaar moeiteloos opgevuld door anderen. De concurrentie is dan ook enorm, maar mede door blessures en schorsingen komt iedereen wel volop aan spelen toe.

Tegenstander SDO verslikte zich vorige week in Alcides. De Meppelers wonnen in de slotfase met 2-3. Daarvoor bleef men vier wedstrijden op rij ongeslagen. De ploeg uit Bussum is bezig aan haar vierde jaar in de Hoofdklasse en de achtste plek was tot nu toe de hoogste eindklassering. Wat dat betreft doet men het dus uitstekend. Overigens speelde men in het seizoen 2010-2011 nog in de vierde klasse. Binnen vijf jaar maakte men een opmars naar de Hoofdklasse.

Eerder dit seizoen verloor Hoogeveen in Bussum met 4-3. Met een man minder door een rode kaart van Thomas Reinders kwam men terug van een 3-2 achterstand. In de slotminuut bezorgde Jos Heerschop de thuisploeg echter alsnog de winst.

De wedstrijd begint zondag om 14.00 uur. Supporters uit Bussum adviseren we om de afslag Hoogeveen-zuid (A37) te volgen i.v.m. de Cascaderun.

Geef een reactie