Hoogeveen – Vorig seizoen streden Hoogeveen en FDS nog om het kampioenschap in de vierde klasse. Beide ploegen waren toen zeer aan elkaar gewaagd en wonnen beiden één keer met 1-0. Een paar maanden later overklaste Hoogeveen de ploeg uit Havelterberg volledig en werd het maar liefst 11-0 voor de Hoogeveners.

Ondanks de ongeslagen reeks van vier wedstrijden werden er de laatste weken vragen gesteld bij de fitheid en weerbaarheid van de spelers van Hoogeveen. Zaterdag was daar echter niets van te zien. Men gaf negentig minuten vol gas en liet FDS alle hoeken van het veld zien.

Bryan Diphoorn zette in de beginfase misschien wel de toon. De verdediger mocht in de basis beginnen en pakte meteen na vier minuten een gele kaart. Het gaf de gretigheid van Hoogeveen aan. Het scoreverloop zat vervolgens ook nog eens mee. Al na acht minuten werd door score geopend. Met een prachtige, diepe bal bracht Eduard Kobes Guido ten Cate in stelling. Die rommelde zich vrij en liet Joy Eising bij de tweede paal het karwei afmaken.

Lees hier het volledige verslag en bekijk meer foto’s:

Foto: Albert Stegeman