Hoogeveen – Indien er geen algehele afgelasting komt, lijkt Hoogeveen zaterdag op het eigen kunstgras de competitie te kunnen hervatten.

Hoogeveen zaterdag bevond zich voor de winterstop in een neerwaartse spiraal en belandde uiteindelijk op de twaalfde plaats. Men zal dan ook alle zeilen moeten bijzetten. Wat dat betreft wacht zaterdag meteen een cruciaal duel tegen Vitesse’63 dat vijf punten minder heeft en op een rechtstreekse degradatieplaats staat.

Aan de ellende leek voor de ploeg van trainer Rudie Pol maar geen einde te komen. Een waslijst aan blessures zorgde ervoor dat de ploeg duidelijk kwaliteit tekort kwam. Daarnaast gaf men in de laatste wedstrijd tegen CSVC ook nog eens een 2-0 voorsprong uit handen.
Zoals het nu lijkt zijn de meeste spelers weer fit. Alleen Guido ten Cate zal de komende vijf wedstrijden nog ontbreken vanwege een schorsing. Daar staat tegenover dat de sfeer weer prima lijkt te zijn. Iets wat bleek tijdens het Protos/Weering-toernooi waarin men heel knap de halve finales haalde.

Vitesse'63 - Hoogeveen (12-09-2015)
De zorgen voor tegenstander Vitesse ’63 zijn nog wat groter. De ploeg uit Koekange won tot nu toe slechts één keer en dat was op 26 september tegen Willemsoord. Tegen Hollandscheveld leek men dichtbij een zege, maar verloor men uiteindelijk met 5-4. In de laatste wedstrijd was koploper ONR met 2-6 te sterk.
Eerder dit seizoen won Hoogeveen in Koekange met 2-5. Binnen 10 minuten scoorde Randy Balsala twee keer en controleerde men vervolgens de wedstrijd. Het betekende destijds een vliegende start, aangezien men het eerste competitieduel ook had gewonnen. Inmiddels hangt de vlag er dus anders voor en wacht men sinds 31 oktober op een zege.

De wedstrijd begint zaterdag om 14.30 uur. Hoogeveen zondag speelt een dag later uit in Winschoten bij WVV. Dit duel begint om 14.00 uur.

Bijgevoegde foto (fragment uit wedstrijd tegen Vitesse’63 eerder dit seizoen) is vrij van copyrights (Foto: Gerjo Stegeman).

Door Henk Boer

Geef een reactie