Hoogeveen – Het zijn belangrijke weken voor Hoogeveen zaterdag. De twee eerste, lastige, wedstrijden na de winterstop heeft men met een positief resultaat afgesloten. Zaterdag wacht tegen Hardenberg’85 echter opnieuw een krachtmeting. Samen met Hoogeveen behoort de tegenstander immers tot de titelkandidaten.

fragment uit de wedstrijd Hardenberg’85 – Hoogeveen zaterdag van eerder dit seizoen

Even was Hoogeveen zaterdag de voorbije week ‘wereldnieuws’. Het fragment van Hoogeveen TV waarop te zien is hoe een forse overtreding op Jesse de Haas door de scheidsrechter wordt beoordeeld als het spelen van de bal, bereikte zelfs het voetbalgekke Engeland en werd meer dan een miljoen keer bekeken. Gelukkig hield Jesse er verder niets aan over en dus kan het gezien worden als een mooi stukje publiciteit.

Terug naar de actualiteit. Zoals aangegeven behaalde Hoogeveen zaterdag twee belangrijke overwinningen waardoor men volop in de titelrace blijft. Het gebeurde ook nog eens op natuurgras, een ondergrond waar normaal gesproken niet de beste resultaten worden behaald. Goed is ook om te zien dat men kritisch blijft en zeker niet tevreden was over het vertoonde spel. Zaterdag op het eigen kunstgras kan daar verder aan gewerkt worden.
Een voordeel zal de ondergrond deze keer niet opleveren, want ook de tegenstander uit Hardenberg speelt op kunstgras. In vergelijking met grote broer HHC is Hardenberg’85 natuurlijk een ‘kleintje’. De club begon ooit als zondagclub, maar in het christelijke bolwerk Hardenberg bleek dat geen succes. Inmiddels spelen alle teams op zaterdag.

Bij Hardenberg spelen een aantal oude bekenden, waar voor ons Ruben Peltjes de meest uit het oog springende is. De verdediger speelde tot vorig seizoen 111 wedstrijden voor Hoogeveen zondag. Ook doelman Ignas Peek heeft een verleden bij onze club. Een andere bekende is spits Rick Broek die tot vorig seizoen bij HZVV speelde. Met achttien treffers is hij momenteel ook topscorer in de derde klasse.

De tegenstander heeft drie verliespunten minder dan Hoogeveen, dus de belangen zijn duidelijk. Eerder dit seizoen eindigde het duel in Hardenberg in 1-1. Hoogeveen kwam toen snel op voorsprong, maar moest in de slotfase alsnog de gelijkmaker incasseren.
De wedstrijd begint zaterdag om 14.30 uur.

Hoogeveen zondag speelt een uitwedstrijd bij WVV. Dit duel begint om 14.00 uur.