Hoogeveen – Hoogeveen zaterdag lijkt momenteel in een visuele cirkel te zitten. Alles lijkt momenteel even tegen te zitten. Een overwinning in de laatste wedstrijd voor de winterstop zal dan ook zeer welkom zijn.Hoogeveen zaterdag - CSVC archief 2012-2013 Dat moet dan zaterdag gebeuren tegen het Coevorder CSVC. De ploeg van trainer Eric Prins heeft echter de weg naar boven gevonden.

Hoogeveen staat momenteel op een plek waar men aan het eind van het seizoen in ieder geval niet moet staan. De elfde plaats betekent namelijk het spelen van degradatiewedstrijden. De verschillen in de derde klasse zijn echter bijzonder klein, want het gat met de nummer vier bedraagt slechts vier punten. Om weer helemaal aan te sluiten is winst dan ook noodzakelijk.
In de laatste wedstrijd voor de winterstop zal het opnieuw puzzelen zijn voor trainer Rudie Pol. De formatie zal er dan ook ongetwijfeld weer anders uitzien dan vorige week toen er met 1-1 gelijk werd gespeeld bij hekkensluiter SJS.
In de derde klasse wordt duidelijk fysiek en qua fitheid wat meer gevraagd en bij beide aspecten komt Hoogeveen momenteel tekort. Naast het grote aantal afwezigen spelen ook een aantal spelers die licht geblesseerd zijn. Gevolg is dat men qua voetballend vermogen en individuele kwaliteiten nu niet het verschil kan maken.
CSVC-trainer Eric Prins is dit seizoen een vaste klant op ons sportpark. Hij is immers ook trainer van Germanicus en zodoende ook tegenstander van Hoogeveen zondag. Met CSVC gaat het de laatste weken na een matige seizoenstart beter. Zo werd er vorige week met 0-3 gewonnen bij Veenhuizen.
De laatste keer dat beide ploegen elkaar eerder troffen was op 25 augustus 2012. Het was het debuutseizoen van Hoogeveen en men trof elkaar in de beker. CSVC won toen met 1-8. Van de huidige spelersgroep was destijds echter alleen Hendrik Everts van de partij.
In competitieverband moeten we teruggaan naar het seizoen 1981/1982, het laatste jaar voordat de toenmalige zaterdagtak opging in De Weide. Hoogeveen verloor toen thuis met 0-1.
De wedstrijd begint zaterdag om 14.30 uur.
Hoogeveen zondag speelt een uitwedstrijd bij Hoogezand. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur.

Op de foto een fragment uit de wedstrijd tegen CSVC van 25 augustus 2012 (Foto: Gerjo Stegeman – vrij van copyrights

Door Henk Boer

Geef een reactie