Hoogeveen – Hoogeveen zaterdag is met een goede reeks bezig. Na de nederlaag tijdens de eerste competitieronde werd er niet meer verloren. Daarna volgden nog een aantal gelijkspelen, maar inmiddels lijkt de ploeg van trainer Edward Sabandar in een flow te zitten. Iets wat men natuurlijk wil voortzetten.

Foto: Gerjo Stegeman

De ontlading vorige week in de slotminuut tegen het versterkte HZVV 2 was natuurlijk enorm en heeft de ploeg ongetwijfeld een extra boost gegeven. Het zelfvertrouwen lijkt dan ook met de week te groeien. Wat vooral opvalt is dat men steeds beter een hele wedstrijd onder controle kan houden en dat men vooral veerkracht toont. Dat bleek ook tijdens de laatste competitiewedstrijd tegen Hollandscheveld toen men na een vroege achterstand al snel de rug rechte. Diezelfde wedstrijd leerde echter ook dat het wel zaak is vanaf het begin bij de les te zijn en vooral niet te zweven op succes van een vorige wedstrijd.

Voor Alex Padding is de wedstrijd extra bijzonder. De trainer van Fit Boys is oud-speler van de club, maar de laatste jaren vooral op zondag in een andere hoedanigheid bij de club te vinden. Als vader van speler Dave Padding volgt hij natuurlijk de verrichtingen van zijn zoon en die van Hoogeveen zondag op de voet.

Voor de trainer Padding is het echter zaak om punten te pakken. Fit Boys staat op de dertiende plaats en won tot nu toe slechts één keer. Vorige week startte men goed tijdens het inhaalduel bij Hollandscheveld, maar werd er uiteindelijk wel met 4-2 verloren.

Twee seizoenen geleden stonden beide ploegen ook tegenover elkaar. Toen opende Hendrik Everts de score voor Hoogeveen, maar zorgde Ruud Seubring uiteindelijk voor de 1-1 eindstand. Van het elftal van toen staan echter alleen Guido ten Cate en Geert Jan de Blecourt nog in de basis.

De wedstrijd begint zaterdag om 14.30 uur.
Hoogeveen zondag speelt een uitwedstrijd bij GAVC in Grou.

%d bloggers liken dit: