Hoogeveen – Zaterdag maakt Hoogeveen zaterdag haar rentree in de derde klasse. Het Dedemsvaartse SCD’83 is dan om 14.30 uur de tegenstander. De ploeg van trainer Edward Sabandar maakte tijdens de voorbereiding een overtuigende indruk. De verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen.

Toch is het afwachten hoe de vlag ervoor hangt. In het verleden is al vaker gebleken dat een goede voorbereiding geen garantie is voor een goede competitiestart. Daarnaast mogen de bekerwedstrijden tegen de vierdeklassers Sweel en SVBS’77 en vijfdeklasser Dedemsvaart niet als een echte graadmeter worden gezien. Het niveauverschil was wat dat betreft veel te groot.
De wedstrijden tijdens de AH Offerein Bokaal waren wat dat betreft een betere graadmeter. Er werd nipt verloren van SC Erica, maar overtuigend gewonnen van SV Dedemsvaart en WKE’16.
Duidelijk is wel dat de selectie zowel in de breedte als kwalitatief weer sterker is geworden. Daarnaast mag niet vergeten worden dat dit pas het zesde seizoen is van de zaterdagtak.
In Dedemsvaart is er al jaren een succesvolle samenwerking bij de jeugd tussen SV Dedemsvaart en SCD’83. Dit werpt ook z’n vruchten af. Tot een fusie tussen beide verenigingen wil het echter maar niet komen.
SCD’83 stond vorig seizoen op de drempel van de tweede klasse. In de finale van de nacompetitie ging het echter mis. De ploeg komt hierdoor voor het vijfde jaar op rij uit in de derde klasse.
Nieuwe trainer is Richard Tempelman. Hij is de opvolger van Marcel Smid en heeft een verleden als speler bij HZVV. De geel blauwen zagen deze zomer spits Nick Dekker vertrekken naar Hoogeveen zondag.
Vorige week werd het bekerduel tegen Lemele met 3-2 verloren. Men bekert echter wel verder.

Hoogeveen zondag speelt om 14.00 uur een uitwedstrijd bij Emmen.