Hoogeveen – Het duel van zaterdag tussen Hoogeveen zaterdag en ZZVV is niet zomaar een derby. Beide ploegen staan immers in de top van de ranglijst en dus is er tevens sprake van een heuse topper. Daarnaast hebben een aantal betrokkenen raakvlakken met beide verenigingen. Ook voor de derde helft is gezorgd. Na afloop zal Zwarte Jannes voor het nodige vertier zorgen in de kantine.

Alles leek vorige week in en tegen Lutten fout te gaan. Eerst was er een probleem met de kleding, waardoor de voorbereiding in het honderd liep. Daarna was de start van de wedstrijd dramatisch. Hoogeveen kwam deze klap niet meer te boven en verloor met 3-1.

Ondanks de nederlaag blijft het natuurlijk knap wat Hoogeveen als promovendus presteert. Er is dan ook geen enkele reden tot negativiteit. Verliezen hoort er nu eenmaal bij en tegen een goede ploeg als Lutten is dat natuurlijk geen schande.
Tegenstander ZZVV begon voortvarend aan het seizoen, maar zit de laatste weken in een dip. De ploeg van Jaap Scholing verloor de laatste drie duels en scoorde slechts één keer. Men heeft dan ook iets recht te zetten.

Zoals aangegeven is deze wedstrijd op meerdere fronten interessant. Zo zullen de broers Sander en Devlin Hartman elkaar treffen. Devlin keerde deze zomer terug bij Hoogeveen en Sander heeft ook een verleden bij Hoogeveen en speelt daarnaast nog in de zaal bij Hoogeveen. Ook Kevin Vos keert als speler van ZZVV even terug op het oude nest.
Aan de andere kant heeft trainer Edward Sabandar drie seizoenen ZZVV onder zijn hoede gehad. Hierin promoveerde hij naar de tweede klasse. Brian Leepel speelde destijds voor de ploeg uit Zuidwolde en hetzelfde gold voor Jacco Tuinstra.

De wedstrijd begint zaterdag om 14.30 uur.
Hoogeveen zondag speelt een uitwedstrijd bij Rolder Boys. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur.

%d bloggers liken dit: