Hoogeveen – Hoogeveen zaterdag is al vier wedstrijden op rij ongeslagen. Toch is er geen sprake van euforie. Drie keer werd er immers gelijkgespeeld. De punten worden dan ook moeizaam bij elkaar gesprokkeld. Zaterdag is FDS de tegenstander. De ploeg uit Havelterberg bleef vorig seizoen in de vierde klasse Hoogeveen als kampioen net voor.

Ondanks de brede selectie is het momenteel even behelpen voor trainer Edward Sabandar. Veel spelers hebben lichte pijntjes of zijn een tijd uit de running geweest. Het is mogelijk een verklaring voor het feit dat we het flitsende spel van de tweede helft van de vorige competitie en de voorbereiding nog niet terug hebben gezien. Het is tevens misschien een oorzaak dat de ploeg met name halverwege de tweede helft regelmatig in de problemen komt.

Daarnaast moet niet worden vergeten dat het niveauverschil tussen de derde en vierde klasse best groot is. Grote voordeel is natuurlijk wel dat de wedstrijden spannender zijn. Een grote uitslag is één keer leuk, maar zoals vorig seizoen bijna elke week maakt de uitdaging er ook niet groter op. Wat dat betreft is het positief dat Hoogeveen tot nu toe heeft laten zien dat het zich met alle tegenstanders goed kan meten.

Ook tegenstander FDS heeft kennisgemaakt met de wetten van de derde klasse. Zo ging men vorige week met 1-4 onderuit tegen Hardenberg’85. Een week eerder speelde men echter knap gelijk tegen koploper LTC. De teller staat tot nu op vijf punten.

Vorig seizoen eindigde het duel twee keer in 1-0. In Havelterberg was FDS de gelukkige en in Hoogeveen schoot Guido ten Cate zijn ploeg naar de overwinning.
Hoogeveen zondag speelt een dag later om 14.00 de topper in en tegen Nieuw-Buinen. Van beide wedstrijden wordt zoals gebruikelijk door VV Hoogeveen TV weer een samenvatting gemaakt.
Bijgevoegde foto is afkomstig uit het duel tegen FDS van vorig seizoen (Foto: Gerjo Stegeman).