HOOGEVEEN – Ook voor Hoogeveen zaterdag begint gaat het dan eindelijk weer allemaal ‘echt’ gebeuren; de competitiestart. Net als vorig jaar speelt men in de aantrekkelijke derde klasse D. Eerste tegenstander is SVN’69. Een oude bekende van de Hoogeveners.

Foto: eigen ©

Hoogeveen kan terugkijken op een geslaagde voorbereiding. Tijdens de AH Offerein Bokaal maakte men indruk door als derde te eindigen achter Hoogeveen zondag en HZVV. Domper was echter de bekeruitschakeling vorige week bij SC Rouveen. Die wedstrijd kan dan ook gezien worden als een slechte generale.

Trainer Edward Sabandar beschouwde de beker, zoals de meeste trainers, als voorbereiding. Voornaamste doel was dan ook om alle spelers aan het werk te zien. Dat is voor de Hoogeveen-trainer ook wel nodig, want hij beschikt over een kwalitatief zeer brede selectie. Menig collega-trainer zal dan ook met een jaloerse blik naar het feit kijken dat goede spelers als Jeffrey Stenvert, Damian Dissel, Jesse de Haas en Devlin Hartman afgelopen zaterdag hun minuten maakten in het tweede elftal. Bij Hoogeveen is tevens Julian Mol op de weg terug na een blessure. Doelman Raymon Slot en Guido ten Cate zullen voorlopig nog wel ontbreken.

Tegenstander SVN’69 wist zich vorig seizoen op de slotdag op miraculeuze wijze rechtstreeks te handhaven. In de beker werd er gewonnen van SVBS’77 en VHK. Tegen Olympia’28 ging het minder en werd er met 0-5 verloren.

Vorig seizoen won Hoogeveen het thuisduel met 2-1. Anders dan de uitslag doet vermoeden kwam deze zege vrij eenvoudig tot stand. Pas ver in de blessuretijd scoorde de ploeg uit Nijeveen tegen. Twee jaar eerder verloor Hoogeveen met 1-3.

Na afloop van het duel gaat men in de kantine gewoon door met de derde helft. De Party DJ’s Marcel & Erwin zorgen voor de nodig sfeer. Daarnaast is er een Rad van Avontuur. Voor de kleintjes is er buiten een springkussen.
De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: