Hoogeveen – Na het vrije bekerweekend pakt Hoogeveen zaterdag de draad weer op met een thuiswedstrijd tegen het nog ongeslagen Sweel. Voor de mannen van trainer Edward Sabandar is het waarschijnlijk de laatste mogelijkheid om eventuele titelaspiraties nieuw leven in te blazen.hoogeveen-zweeloo-2013Het gat met de koplopers Sweel en Bruchterveld bedraagt momenteel acht punten. Het belang van de wedstrijd is dan ook duidelijk. Natuurlijk zijn er naast het kampioenschap ook nog drie periodetitels te vergeven, die recht geven op promotieduels. De weg naar promotie op deze manier is ook vrij kort (slechts twee duels). Dus ook bij een nederlaag is het seizoen nog niet verloren.
Dat laatste wil Hoogeveen natuurlijk voorkomen. Men snakt ook naar de eerste thuisoverwinning. Uit is men nog ongeslagen, maar op eigen bodem is het tegenovergestelde het geval.

De tegenstander uit Zweeloo werd vorige seizoen op overtuigende wijze kampioen in de vijfde klasse. Daarvoor was men ook al dichtbij promotie. Geheel verrassend zijn de prestaties van de ploeg van trainer Bert Wiebing dan ook niet.

In het seizoen 2013-2014 stonden beide ploegen in de vijfde klasse ook al tegenover elkaar. Beiden waren toen zeer aan elkaar gewaagd. Thuis won Hoogeveen toen met 2-0 dankzij treffers van Michel Okken en Ruben Roemahhlewang. Van de basiself van toen zijn nu echter nog maar drie spelers ook dit seizoen van de partij.
De wedstrijd begint zaterdag om 14.30 uur

Hoogeveen zondag speelt om 14.00 uur een uitwedstrijd bij VKW in Westerbork.

Op de foto een fragment uit de wedstrijd die in 2013 werd gespeeld (Foto: Gerjo Stegeman).

Door Henk Boer

Geef een reactie