HOOGEVEEN -Na de nederlaag op de openingsdag tegen Klazienaveen is Hoogeveen zaterdag inmiddels alweer vijf wedstrijden ongeslagen. Het feit dat men ondanks de vijftien punten ‘slechts’ vierde staat, zegt genoeg over de geringe krachtsverschillen in de top van het klassement. De ploeg van trainer Edward Sabandar zal de druk moeten blijven opvoeren. Te beginnen zaterdag in de derby tegen Hollandscheveld.

Foto: Albert Stegeman

Goed om te zien is ook dat het spel steeds beter wordt. Na wat moeizame overwinningen, werden de laatste twee wedstrijden met 0-3 gewonnen. Het elftal raakt dan ook steeds beter op elkaar ingespeeld. Vaste patronen zijn steeds meer zichtbaar en de ploeg laat zien in verschillende systemen te kunnen spelen. Het maakt het voor de tegenstander er niet eenvoudiger op.

Hollandscheveld-trainer John Kikkert zal zeker ook niet ontevreden zijn over de competitiestart. Nadat men vorig seizoen tot de laatste speeldag moest strijden om handhaving, staat men met acht punten uit zes wedstrijden keurig in de middenmoot. Vorige week werd er met 3-3 gelijkgespeeld tegen BSVV.

Bij Hollandscheveld staan twee spelers aan de start die vorige seizoen nog bij Hoogeveen speelden. Het betreft Roy Strijker en Devlin Hartman. Daarnaast heeft natuurlijk ook John Kikkert een verleden als trainer bij Hoogeveen zondag.

De laatste jaren won Hoogeveen telkens overtuigend van Hollandscheveld. De laatste twee duels eindigden beiden in 3-0. In het seizoen 2015-2016 werd het 5-2. Eén keer eindigde het duel gelijk, maar dat was in het seizoen 1980-1981. Toen werd het 2-2.

Na afloop van de wedstrijd zal er voor het nodige vertier worden gezorgd in de kantine middels de Feest DJ’s Marcel en Erwin. Tevens is er de hele middag een springkussen voor de jeugd en ook na afloop een grote verloting.
De wedstrijd begint om 14.30 uur.
Hoogeveen zondag speelt zondag ook thuis. Om 14.00 uur is dan RKAVV Leidschendam de tegenstander van de koploper in de Hoofdklasse.

Op de foto een fragment uit de ontmoeting van vorig seizoen ().

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: