Hoogeveen – Hoogeveen zondag hervat de competitie komend weekend meteen met een kraker, want zo mag het duel tegen SVBO wel genoemd worden. Vooraf werden beide ploegen bestempeld als titelkandidaat. SVBO maakt dit ook waar en staat qua verliespunten bovenaan. Voor Hoogeveen zit de titel er dit jaar niet in.

IMG_0437

Sterker nog; de ploeg moet eerst zien weg te komen uit de onderste regionen. Het spel in de laatste wedstrijden voor de winterstop gaf echter veel hoop. Wat dat betreft heeft de laatste wedstrijd tegen Hoogezand natuurlijk een enorme kater opgeleverd. Het leverde beide ploegen een punt in mindering op en daarnaast ook nog eens schorsingen. Het zal de komende wedstrijden voor het duo Metz/Kikkert dan ook telkens puzzelen worden.
De wedstrijd tegen SVBO kan voor spits Marco Hartman een bijzondere worden. De aanvaller scoorde tot nu toe in officiële wedstrijden 99 treffers. De honderdste lijkt dus aanstaande.
Tegenstander SVBO doet het dus goed. De ploeg van oud-Hoogevener Rolf Veneboer is nog steeds ongeslagen. Acht duels werden er gewonnen en vijf eindigden onbeslist, waaronder de topper van vorige week tegen Heerenveen. Een terugkeer in de Hoofdklasse na acht jaar kon dan ook nog wel eens aanstaande zijn.
Eerder dit seizoen verloor Hoogeveen in Barger-Oosterveld met 3-0. Op een loodzwaar veld keek Hoogeveen toen al na één minuut tegen een achterstand aan. Een score die pas in de slotfase hoger opliep.
In totaal troffen beide ploegen elkaar in Hoogeveen elf keer en de balans is bijna volledig in evenwicht. Beide ploegen wonnen vier keer en drie keer eindigde het onbeslist. De wedstrijden staan bijna altijd garant voor veel spektakel.

Bijgevoegde foto uit de wedstrijd van vorig seizoen is vrij van copyrights (Foto: Gerjo Stegeman).

Door Henk Boer

Geef een reactie