Het is duidelijk dat het nog niet het seizoen is van Hoogeveen. Vooraf werd de lat hoog gelegd en gesproken over een kampioenschap. De huidige elfde plaats is dan ook ronduit teleurstellend.Hoogeveen - Bergum archief 2014

Hetzelfde geldt voor de nederlaag van vorige week bij TEVV. Zoals zo vaak dit seizoen is het zondag dan ook weer tijd voor revanche. eenvoudig zal dat echter niet worden tegen Bergum.

Eigenlijk is geen enkel duel dit seizoen makkelijk voor Hoogeveen. Duidelijk is wel dat het lastig is om de vinger op de zere plek te leggen. Vorig seizoen speelde men immers een uitstekende tweede seizoenshelft met nagenoeg dezelfde basisopstelling als nu. Destijds eindigde men als tweede achter kampioen Dieze West.

Het vertoonde spel is ook niet altijd slecht. Trainer John Kikkert typeerde het als volgt: ‘De laatste zes wedstrijden voetballen we dan misschien wel aardig tot aan de zestien. Waar het echter om draait is dat je gevaarlijk wordt in de zestien en daar zie ik te weinig spelers van ons komen.’

Tegenstander Bergum bezet een achtste plaats en presteert hiermee naar verwachting. Toch zal ook de ploeg van trainer Jan Bruin gebrand zijn op een overwinning. De laatste drie wedstrijden werden namelijk verloren. Zo was vorige week Hoogezand met 1-2 te sterk.
Vorig seizoen kwam Hoogeveen thuis niet verder dan 1-1 tegen Bergum. Noordmans opende toen tien minuten voor tijd de score, waarna Vreeling uiteindelijk nog een punt redde voor Hoogeveen. In totaal speelden beide ploegen vier keer eerder tegen elkaar. Hiervan wonnen beide ploegen één duel en eindigde het twee keer onbeslist.

Wedstrijdsponsoren van zondag zijn: Viva Fleur: ‘Meer dan bloemen’ en de supportersvereniging van Hoogeveen.
Hoogeveen zaterdag speelt uit bij Fit Boys. De wedstrijd in Beilen begint om 14.30 uur.
Bijgevoegde foto van het duel Hoogeveen – Bergum uit 2014 is vrij van copyrights (Foto: Gerjo Stegeman)

Door Henk Boer

Geef een reactie