• Adventsconcert in Westerbork
  • Kerstconcert in Hoogeveen

Hoogeveen – Op zaterdagavond 10 en 17 december 2016 aanstaande presenteert het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor “HCM” haar Adventsconcert en Kerstconcert Medewerking wordt verleend door: het sopraankwartet ‘Vocunita’ uit Den Ham, de eigen solisten Adri van der Weyde (tenor), Ronny Koekoek (bas) en Nico Rousseau (bas) en organist Frank Kaman. De algehele leiding is in handen van de dirigent Gezinus M. Veldman. Op het programma staat onder andere de ‘Böhmische Hirtenmesse’.

foto-bij-persbericht-adventsconcert-10-dec-2016

Door Gerrit Benjamins
In aanloop naar de Kerstdagen presenteert het ruim 130 leden tellende “HCM” in de Advents-periode op zaterdagavond 10 december jl. een prachtig en verrassend Adventsconcert in de PGW kerk De Voorhof, Hoogeveenseweg 4 in Westerbork en zaterdagavond 17 december a.s. haar Kerstconcert in de vertrouwde Grote Kerk, Grote Kerkstraat 40 in Hoogeveen.  Deze concerten kennen een muzikaal programma voor jong en oud met veel bekende, klassieke en nieuwe melodieën met muziek rond het verhaal van de geboorte van Jezus Christus. Dit maal wordt ook de ‘Böhmische Hirtenmesse’ van Jakub Jan Ryba, in een bewerking van Gezinus M. Veldman, uitgevoerd.

Naast de mannen van HCM zal aan deze concerten ook het sopraankwartet ‘Vocunita’ uit Den Ham meewerken. Het orgel wordt bespeeld door Frank Kaman. Natuurlijk zullen ook de ‘eigen’ solisten: Adri van der Weyde (tenor), Ronny Koekoek (bas) en Nico Rousseau hun toontje meezingen. De algehele leiding is als van ouds in handen van dirigent/pianist Gezinus M. Veldman. Hij zal ook de presentatie van deze avond verzorgen.

Kortom, met deze brok aan ervaring op de bühne worden het zeker weer twee passende en unieke muziekavonden. Een ‘muziekfeest’ om mee te moeten maken op weg naar Kerst en het nieuwe jaar 2017!

Het koor is in 1963 opgericht en bestaat inmiddels 53 jaar en heeft in al die jaren menig concert gepresenteerd. Niet alleen in Nederland maar ook in Canada, Engeland en Duitsland. Het gaat te ver om hier een opsomming van te geven. Het repertoire is heel veelzijdig, op religieuze lijst geschoold en samengesteld en wordt in vele talen verwoord / gezongen. Dit jaar heeft “HCM” al menig concert achter de rug. Een greep: Zo was er op 19 maart de Passiestonde in de Hoofdstraat Kerk in Hoogeveen, het Oranjeconcert op 27 april in de Grote Kerk Hoogeveen. Op 4 juli al voor de 36ste keer een optreden in het verpleeghuis Weide Steyn in Hoogeveen. Na de zomervakantie stonden direct al weer een aantal concerten op de agenda en kon het koor vol aan de bak om het daarvoor bedachte repertoire in te studeren.

Op zaterdag 3 september medewerking aan U!tdagenD Hoogeveen in De Tamboer, op 12 september in woonzorg-complex Tonckenshuis in Zuidwolde en op zondag 16 oktober werkte het “HCM” mee met de zangdienst ‘Hoogeveen Zingt’ in een bomvolle Grote Kerk Hoogeveen.

Wij willen wij u gaarne uitnodigen om de zangkunst van “HCM” weer opnieuw of voor het eerst te bewonderen op zaterdagavond 10 en/of 17 december 2016 aanstaande in Westerbork en/of in Hoogeveen. Het concert begint in Westerbork om 19.30 uur en in Hoogeveen om 20.00 uur. De deuren van de PGW kerk De Voorhof in Westerbork staan om 18.30 uur open en die van de Grote Kerk in Hoogeveen staan om 19.00 uur open om u te ontvangen. De entreeprijs bedraagt € 10,=, zowel in de voorverkoop als aan de kerkzaal. Kinderen tot en met 9 jaar hebben gratis toegang, voor jongeren van 10 tot en met 15 bedraagt de entreeprijs € 5,=.

Voorverkoopadressen zijn:
Westerbork:
Bruna, Hoofdstraat 39a, Westerbork;
DA Drogisterij la Santé, Hoofdstraat 57, Westerbork;
De Voorhof, Hoogeveenseweg 4, Westerbork.

Hoogeveen:
Aan de Hoofdstraat: Home Tech; Schoen- en sleutelmakerij Koopman; van Egtenstraat: De Fakkel; Nije Nering: Tabak/lectuurshop Koopman; De Weide: CIGO – Jansen; Grote Beer: Primera – De Haan; Hollandscheveld: Ineke Vos Mode en Zuidwolde” Henk Dekker Mode.

Een oproep aan alle mannen vanaf 21 jaar: wilt u uw zangtalent verwoorden in koorzang, u bent van harte welkom op de repetitie-avonden. Die zijn elke maandagavond in de Oosterkerk aan de Leeuweriklaan 35 in Hoogeveen.

concept-raambiljet-kerst-2016-versie-2-mail definitief-raambiljet-advent-2016-versie-2-031116bmr

Door Henk Boer

Geef een reactie