Stefan en Lydia op NK Luchtgeweer knielend en liggend

HOOGEVEEN – In de weekenden van 15-16 en 22-23 september werd bij de Hoogeveensche Schietvereniging het NK-luchtgeweer 3-houdingen, NK-luchtgeweer liggend en het NK-luchtgeweer knielend gehouden. In totaal deden er 54 schutters mee aan de verschillende disciplines en werden er maar liefst 8 Nederlandse records verbeterd. De Hoogeveensche Schietvereniging kijkt terug op een goed verlopen toernooi.

Stefan en Lydia op NK Luchtgeweer knielend en liggend

Stefan van de Belt, jeugdschutter bij HSV, is maar liefst 3 keer Nederlands kampioen geworden op het NK-luchtgeweer 3-houdingen, NK-luchtgeweer liggend en NK-luchtgeweer knielend.Nadat hij eind juni als 2e wist te eindigen op het NK-luchtgeweer staand bij de junioren-A heeft hij na de zomerstop de draad weer goed opgepakt. Bij het NK-luchtgeweer 3-houdingen waarbij de wedstrijd verdeeld wordt over 3 x 20 schoten in de volgende houdingen: 20 schoten knielend, 20 schoten liggend en daarna 20 schoten staand wist hij de eerste plaats te halen waarbij hij ook een nieuw Nederlands record schoot met 603,4 punten.

Bij het NK-luchtgeweer liggend waarbij de wedstrijd uit 40 schoten bestaat behaalde Stefan de eerste plaats en wist hij het oude Nederlandse record van 408,7 punten te verbeteren naar 413,3 punten. Als laatste wist Stefan op het NK-luchtgeweer knielend waarbij de wedstrijd uit 40 schoten bestaat ook de eerste plaats te halen met 395,4 punten.

Bij de veteranen deden namens HSV Geert Duinkerken en Gerrit-Jan Somberg mee. Geert haalde een keurige 2e plaats met 396,4 punten op het onderdeel knielend, een 2e plaats met 391 punten op het onderdeel liggend en bij 3-houdingen wist hij met 548,1 punten een 4e plaats te halen. Gerrit-Jan werd 3e bij het onderdeel liggend met 335,1 punten en haalde een 7e plaats met 344,2 punten bij het onderdeel knielend. Bij de senioren-dames deed Lydia Bakker mee namens HSV en daar wist ze bij het onderdeel liggend een keurige 3e plaats te behalen met voor haar een persoonlijk record van 359,6 punten.

Senior heren schutter Jan Bakker van HSV wist op het onderdeel luchtgeweer liggend een persoonlijk record te halen van 383,3 punten wat goed was voor een 5e plaats. t was een zeer succesvol NK voor zowel de schutters als de organisatoren van HSV uit Hoogeveen. Mocht u geïnteresseerd zijn in de schietsport en zelf een keertje willen schieten, dan bent u iedere dinsdagavond van 19.30 – 22.00 uur van harte welkom op de schietbanen van HSV aan de achteromsedijk 8g in Hoogeveen.

Geef een reactie