Sport

Hoogeveensche schutters trefzeker op eigen toernooi

Hoogeveen – Van 25 t/m 28 oktober streden meer dan 130 luchtgeweer en luchtpistool schutters op de nieuwe elektronische banen van de Hoogeveensche Schietvereniging aan de Achteromsedijk 8g om de eerste plaatsen in de open en ranking wedstrijd.

Leden van de Hoogeveensche Schietvereniging waren deze wedstrijd trefzeker met maar liefst zes eerste plaatsen en enkele tweede plaatsen kon men terugzien op een geslaagd toernooi met deelnemers uit alle regio’s van Nederland.

Bij de jeugd waren Daphne van Leeuwen (Junioren-B Dames) 385,8 punten en Stefan van de Belt (Junioren-A Heren) 598,0 punten weer een klasse apart.

Luchtpistoolschutter Ruud Hooft werd in de Veteranen H-Klasse met een score van 368 punten eerste direct gevolgd door Willem Huttinga met 360 punten Bij de luchtgeweer schutters was Hoofdklasse Veteraan Geert Duinkerken de beste met een score van 371,1 punten. Roelof Olde uitkomend in de klasse Veteraan A-Klasse, had het vizier goed staan en werd met een score van 333,0 punten eerste.

Bij luchtgeweer opgelegd was Veteraan B-Klasse schutter Klaas Blokzijl eerste met een score van 404,8 punten. Gerrit Jan Somberg behaalde de 2de plaats in Luchtgeweer opgelegd Hoofdklasse met een puntentotaal van 411,6.

De verdere resultaten van de Hoogeveensche schutters waren als volgt:
Luchtgeweer staand Veteranen Hoofdklasse, 5de plaats Gerrit Jan Somberg 353,1pnt, 6de plaats Nico van Winden 340,5 punten. Luchtgeweer opgelegd Veteranen H-Klasse, 6de plaats Geert Duinkerken met 407,2 punten.

Luchtpistool Heren Hoofdklasse 5de plaats Hilko Wassen met 532 punten
Luchtpistool Heren B-klasse 4de Jaap van de Belt met 471 pnt, 6de Christian Weerkamp met463 punten. Luchtpistool Veteranen A-Klasse 4de Piet Beekelaar met 297 punten. Luchtpistool opgelegd Veteranen 4de Ruud Hooft met 371 punten.

De complete uitslag is te vinden op de site www.hsvhoogeveen.nl