Hoogeveen – Burendag 2017 begon goed met een stralend zonnetje, en het bleef stralend. In alle opzichten. In verschillende woonwijken van Hoogeveen werden er groots activiteiten georganiseerd.

Zoals aan de Neptunus in de woonwijk Krakeel werd er gezamenlijke met de bewoners natuurlijk onder het genot, van een kop koffie. Met verenigde kracht een plantenbak met bank gerealiseerd.

Een eindje verder werd er bij het Jannes in de Grote beer samen met de bewoners gezellig een kopje koffiegedronken met de buurtjes.
Aan het Prins Mauritsplein werd de speeltuin opgeknapt. Werd er een Speel en Knutselmiddag gehouden voor de buurt. Met het opknappen en het her vullen van de bloembakken werd de buurt weer opgeleukt. Met een speurtocht voor de bewoners. Met s ’avonds een barbecue voor de hele buurt.

Aan de Hennep kamp in de woonwijk de Weide was het niet minder gezellig. Met een groot feest en een barbecue was het goed vertoeven. Even verder op in de Salkhof, werd er met elkaar koffiegedronken. En de kinderen schilderend vogelhuisjes, waar de gezelligheid troef was. Het mooie najaarsweer deed ook nog eens een duit in het zakje met zo’n 19a 20, graden kon de gezelligheid niet op.

Bij de Hennie van Andel hof, een onderdeel van het Jannes. Aan de Bilderdijklaan werd er op het plein van het woonzorg centrum een Buurtfair gehouden. Met de vele kraampjes en muziek en een over heerlijke bak Koffie. Werd Burendag 2017 gevierd.
In de wijk venesluis werden de kozijnen vervangen van het ontmoetingscentrum, met een gezamenlijke aanpak. In de avonduren werd er een gezellig ‘Bertemu’ gehouden (bertemu = ontmoeten). Met een barbecue.

Op initiatief van Douwe Egberts en het oranje fonds werd er dit jaar voor de 11e keer in successie een Burendag in Nederland gehouden.

Bron: Oranje fonds/Douwe Egberts

Door Henk Boer

Geef een reactie