Hoogeveen – Anita Faber-Wildeboer, werkzaam bij het Bethesda Diabetes Research Centrum in Hoogeveen, heeft in Utrecht de Arendje Jansen Prijs 2017 voor een leven lang leren gewonnen. De prijs wordt door Hogeschool Utrecht uitgereikt aan een genomineerde verpleegkundige die het best laat zien wat het betekent om te blijven leren.

Anita Faber ontvangt de prijs uit handen van Aty Jansen

Faber heeft ervaring als verpleegkundige en begeleidde als verpleegkundig consulent veel mensen met diabetes. Van daaruit is ze doorgegroeid naar haar huidige functies van consultant, manager, bestuurder en onderzoeker. Door haar leergierigheid en motivatie om zich te blijven ontwikkelen, betekent Faber-Wildeboer veel voor de diabeteszorg in Nederland en daarbuiten. Ze ontwikkelt en geeft onderwijs, waaronder masterclasses over wetenschappelijk onderzoek aan verpleegkundige professionals.

Bij het Bethesda Diabetes Research Center coördineert Faber het wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast doet ze zelfonderzoek bij het UMCG, naar Shared Decision Making (‘Samen Beslissen’) bij mensen met diabetes. Bovendien is Faber bestuurslid bij de Nederlandse Diabetes Federatie en voorzitter van ‘EADV’, de beroepsvereniging voor diabetesverpleegkundigen. “Deze prijs is een waardevolle erkenning voor mij persoonlijk en een stimulans om vooral door te gaan met het continu verbeteren van de zorg aan onze patiënten!”, aldus de gelukkige winnares.

Bethesda Diabetes Research Center
Het Bethesda Diabetes Research Center (BDRC) houdt zich in samenwerking met Treant Zorggroep bezig met (inter)nationaal onderzoek op het gebied van diabeteszorg.

De Arendje Jansen Prijs
De Arendje Jansen prijs werd in 2010 ingesteld bij het afscheid van Aty (Arendje) Jansen, hogeschooldocent en opleidingsmanager van de verpleegkundige post-bacheloropleidingen bij de Hoge School Utrecht (HU).

Iedere twee jaar wordt de prijs (van 1000 euro) uitgereikt aan een verpleegkundige die in de beroepspraktijk een grote motivatie toont voor een leven lang leren. Dat gebeurt tijdens de alumnidag van de post-bacheloropleidingen verpleegkunde van de HU. De volgende uitreiking is in het voorjaar van 2019.

 Foto: Erik Kottier

Geef een reactie