Hoogeveen/Den Helder ― Op 8 augustus zal blijken of de maandenlange training afdoende is geweest voor de oversteek van Den Helder naar Texel in open zee.

Dan gaat Marian Brouwer samen met andere deelnemers een zwemtocht van vier kilometer afleggen door het zoute water, de stroming en de altijd aanwezige zeewind. zwemtocht van Den Helder naar Texel
Met haar 57 jaar is Marian de oudste deelnemer, maar dat weerhoudt haar er niet van om het te proberen. In haar jongere jaren is ze wedstrijdzwemster geweest. Nu zwemt ze wekelijks minstens 10 km in zwembad de Dolfijn.
Om mee te kunnen doen aan de zware zwemtocht dient elke deelnemer minimaal 750 euro aan sponsorgeld voor Spieren voor Spieren in te zamelen. Marian is nog op zoek naar donateurs. Middels de volgende link kunt u doneren: http://www.betough.nl/held/marian-brouwer/. Dit geld wordt ingezet voor kinderen met een spierziekte, zoals Duchenne, Pompe of SMA.
De start van de monstertocht is zaterdag 8 augustus 2015 tussen 09.00 en 09.30 ter hoogte van het punt Kaaphoofd te Den Helder. Rond 10:15 u worden de eerste deelnemers op Texel verwacht. De organisatie is in handen van de stichting Be Tough, zij organiseren unieke en grensverleggende sportevenementen voor het goede doel.

Door Henk Boer

Geef een reactie