Sport

Hoogeveense pencak silat vereniging boekt groot succes in Leeuwarden!

Leeuwarden – Op het ALL Nations Invitational, de laatste wedstrijd georganiseerd door de Nederlandse Pencak Silatbond (NPSB) dit jaar, sloot de Hoogeveense pencak silat vereniging “Panca Asas” het jaar met groot succes af.

pencak-silat-vereniging

Met een groep van 9 strijders en een demoteam gingen ze deze keer naar Leeuwarden. Het demoteam kwam voor het eerst in wedstrijdverband uit en bracht een uitstekende demo ten uitvoer wat door het publiek met groot applaus werd beloond. Ook mochten ze voor de demo een seni prijs in ontvangst nemen.

De strijders gingen in verschillende categorieën de strijd aan en waren erg succesvol. Bij de jeugd werden Kesmon Bangura en Ricardo Schonewille eerste en Aaron Boertien tweede. Voor Rowan Hiemstra was er een vierde plaats.

Bij de junioren was er ook een felle strijd aan de gang. Sanne Boxum en Rick Bergsma streden allebei in een finalepartij. Sanne won haar partij en pakte goud. Helaas voor Rick was zijn tegenstander sterker maar had hij toch een mooie zilveren medaille.

Voor de senior Rowan van der Laan, die vandaag zilver kreeg, had de dag toch een gouden randje omdat hij zich vanaf vandaag ook Nederlands Kampioen mag noemen. Hij had dit jaar de meeste punten behaald bij alle officiële NPSB-wedstrijden. Senior Marjolein Nederhoed pakte na een pittige finalepartij een welverdiende gouden medaille. Jammer genoeg waren de strijders in de poule van Hannah Michauk een maatje te groot voor haar en werd ze vierde.

De trainer en coach van PSPA, mas Dennis Dörfel, is trots op zijn demoteam en strijders voor een hele succesvolle dag.

Geef een reactie