HOOGEVEEN – Afgelopen zaterdag werden op 12 plaatsen in Nederland gestreden om de finaleplaatsen schooldammen. Diverse Hoogeveense teams hadden zich via provinciale wedstrijden geplaatst voor de halve finale. De meeste teams kwamen thuis met geweldige prestaties, maar liefst 5 teams uit Hoogeveen gaan naar de finale.

Welpenteam de Krullevaar

Twee welpenteams gingen de strijd aan in Enschede, de Krullevaar en de Calvijnschool. Beide teams eindigden bij de eerste drie en dat was genoeg voor een finaleplaats. De Krullevaar won hun halve finale met grote voorsprong. Zij behaalden 7 overwinningen en 2 remises. De Calvijnschool ging met de hakken over de school naar de finale. Met 1 bordpunt meer dan een school uit Wageningen werden ze derde.

Er zaten pupillen teams uit Hoogeveen in Uithuizen en Gramsbergen. Twee teams van de Calvijnschool gingen naar het hoge noorden. Het eerste team van de Calvijn werd ongeslagen eerste met 2 remises en de rest gewonnen. Het tweede team deed het ook geweldig. Met slechts één punt achter de nummer drie mochten zij dik tevreden zijn.

In Gramsbergen traden aan de Krullevaar en de Regenboog uit Noordscheschut. De Regenboog was provinciaal kampioen maar had de pech dat één van de sterkste spelers moest afzeggen vanwege een hersenschudding opgelopen bij de Koningsspelen. De invalster deed haar uiterste best maar kon niet verhinderen dat het team niet verder kwam dan een middenmootpositie. De Krullevaar daarentegen deed het fantastisch goed. Met slechts één remise werd het team glorieus eerste.

Op 26 mei worden de NK-finales gespeeld. De Hoogeveense scholen zullen ook hier sterk voor de dag moeten komen want de concurrentie is groot. Het is in ieder geval duidelijk dat de jeugdafdeling van de Hoogeveense Dam Club (waar veel kinderen lid van zijn) goed werk heeft verricht.

Welpenteam de Krullevaar
Pupillenteam de Krullevaar

Geef een reactie