Onderwijs

Hoogeveense student wint regiokampioenschap bakkerij

Arjan van ’t Holt de nieuwe Robèrt?HOOGEVEEN – Met een chocoladeknoop en een frambozen croissant scoorde hij de meeste punten, maar ook het Kaasbroodje en het Bierbrood werden goed beoordeeld. Arjan van ’t Holt, student Brood- en banket op het Alfa-college in Hoogeveen, won woensdag met overmacht de regionale M.B.O vak-wedstrijden bakkerij 2019 in de categorie Zelfstandig werkend broodbakker. Zijn concurrenten van de mbo-scholen Deltion College, Noorderpoort en Friesland College bleef hij ver voor. Op 9 april gaat hij op voor het Nederlands Kampioenschap in Wageningen.

Bakker Henk Slagter en zijn winnende medewerker Arjan van ‘t Holt

“Dat ik hier zou winnen, dat had ik echt nooit verwacht. De concurrentie was groot. Ik heb me op school voorbereid, maar vooral ook bij mijn werkgever, bakkerij Slagter in Coevorden. Ik kreeg er alle tijd om dingen uit te proberen, ze hebben me echt goed geholpen en zijn heel betrokken. Voor het NK ga ik denk ik dezelfde producten bereiden en proberen me te verbeteren, op basis van het juryrapport. Ik heb er zin in!”, vertelt Arjan van ’t Holt.

Winnaars Alfa-college, vlnr Arjan van ‘t Holt, Leanne Naber en Hein Bultman

Arjan volgt zijn opleiding via de bbl-route. Dat betekent dat hij vier dagen werkt en één dag naar school gaat. Henk Slagter, eigenaar van Slagter, de Echte Bakker was bij de prijsuitreiking aanwezig: “Dit is zo’n jongen die ver kan komen in dit vak. Hij is creatief en actief. Hoe hij de dingen aanpakt, prima! Dat hij hier wint is echt een heel mooie prestatie! Hij heeft er hard voor gewerkt. Deelname aan het NK is een mooie beloning, we zullen hem zeker weer steunen.”

Nog twee studenten van het Alfa-college vielen in de prijzen. Leanne Naber uit Sleen werd tweede in de klasse Uitvoerend brood- en banketbakker en de Meppeler Hein Bultman behaalde de derde plaats in de klasse Uitvoerend bakker. Alleen winnaar Arjan gaat, samen met de andere winnaars uit de totaal zeven categorieën, naar het NK in Wageningen. De vak-wedstrijden worden georganiseerd door de Stichting Jeugd vak wedstrijden voor de bakkerij, met als doel om deelnemers in competitieverband uit te dagen hun vakbekwaamheid te meten met die van anderen. Dit motiveert en stimuleert deze jonge mensen.

Geef een reactie