Gezondheid,  Goede doelen,  Maatschappelijk

Hoogeveense Uitdaging bakt pannenkoeken in de Kaap

Hoogeveen – Een groepje vrijwilligers heeft bewoners van woonzorg-centra de Kaap, onderdeel van het Jannes van der Sleedenhuis, verrast. Zij kwamen pannenkoeken bakken en dat zorgde voor leuke reacties en een gezellige middag.

Deze actie is één van de voorbeelden waarmee de Hoogeveense Uitdaging zich bezig houdt. Door bedrijven en maatschappelijke organisaties bij elkaar te brengen worden er maatschappelijke problemen opgelost die bijdragen aan een betere leefomgeving. ‘Het bakken van pannenkoeken is een kleine tijdsinvestering, maar dit kleine gebaar zorgt voor groot plezier bij de ouderen die in de Kaap wonen.

Ze eten weer eens iets wat niet vaak op het menu staat en ook het kletsen met andere mensen doet de bewoners goed. Daarnaast zorgt het bij mijzelf ook voor een goed gevoel, omdat je bezig bent voor iemand anders’, aldus Monique Huizenga, coördinator van de Hoogeveense Uitdaging. Yvonne Rust, lid van de matchgroep vult aan: ‘wij dagen bedrijven uit om ook zoiets vergelijkbaars te doen! Denk bijvoorbeeld aan het wandelen met ouderen of het uitvoeren van een activiteit met jonge mantelzorgers. Zo maken wij met elkaar Hoogeveen een stukje mooier’.