HOOGEVEEN – Op 27 maart organiseert de Hoogeveense Uitdaging van 16.00 tot 18.00 uur in theater de Tamboer voor de eerste keer de Beursvloer Hoogeveen. Een uniek evenement zonder standjes, gericht op Maatschappelijk Betrokken Ondernemen en interessant voor zowel bedrijven als maatschappelijke organisaties.

Tijdens de Beursvloer Hoogeveen komen bedrijven en maatschappelijke organisaties samen en wordt er gekeken of zij onderling en met gesloten portemonnee iets voor elkaar kunnen betekenen door matches te sluiten op het gebied van vraag en aanbod. Een maatschappelijke organisatie kan bijvoorbeeld op zoek zijn naar iemand die verstand heeft van social media en die de organisatie op dit gebied kan voorzien van advies. Op de Beursvloer leggen zij door in gesprek te gaan met andere aanwezigen (dit kan en bedrijf zijn of een andere maatschappelijke organisatie) deze vraag voor en daarop kan de gesprekspartner aangeven hier wel of niet iets in te kunnen betekenen. Mochten zij hiervoor openstaan, dan is er sprake van een match. De vrager biedt op zijn of haar beurt een tegenpresentatie aan die past bij het karakter van de eigen organisatie (hoeft niet in dezelfde grootte, want vaak is een klein gebaar zoals iets lekkers bij de koffie al voldoende). Bij het in contact komen met de juiste personen worden de aanwezigen geholpen door hoekmannen en hoekvrouwen. Het enige wat echt niet is toegestaan op de Beursvloer is het stellen van een geldvraag!

Wat maakt dit evenement uniek?
Door de Beursvloer ontstaan contacten tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties die anders niet zo snel tot stand komen. Daarnaast heeft iedereen wel iets te vragen of aan te bieden en het evenement is dus geschikt voor iedereen. Door deel te nemen aan de Beursvloer laten bedrijven zien dat zij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en dat kan op meerdere manieren tot uiting komen, bijvoorbeeld: door het helpen als vrijwilliger bij het bakken van pannenkoeken voor ouderen (handen uit de mouwen), het geven van advies (kennis, kunde of expertise) of het beschikbaar stellen van stoelen die anders weggegooid zouden worden (materialen &faciliteiten). De maatschappelijke organisaties zijn juist weer erg geholpen met deze hulp of materialen en kunnen daardoor juist vaak verder. Alle matches zorgen ervoor dat wij met elkaar Hoogeveen een stukje mooier maken. Aanmelden voor de Beursvloer kan via de website van de Hoogeveense Uitdaging: www.hoogeveenseuitdaging.nl.

Geef een reactie