Hoogeveen – In de Whitebox van het Postkantoor heeft de kick-off plaatsgevonden van de Hoogeveense Uitdaging. De Hoogeveense Uitdaging wil maatschappelijk betrokken ondernemen (MBO) in de regio Hoogeveen bevorderen.gerda-gong-kim-stellingwerf

Dit wordt gerealiseerd door verbindingen te leggen tussen het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. De Hoogeveense Uitdaging is simpel gezegd een bemiddelingsbureau in vraag en aanbod van Materialen, Middelen en Menskracht. Vanuit de Hoogeveense Uitdaging worden maatschappelijke organisaties en bedrijven gestimuleerd tot concrete acties met gesloten portemonnee. Doel hiervan is: het leefklimaat in Hoogeveen te verbeteren.

Samenstelling
De Hoogeveense Uitdaging komt voort uit de Nederlandse Uitdaging. Gerda Geurtsen is de bedenker en initiatiefnemer van De Uitdaging. Op verzoek van de gemeente Arnhem en het sociaal werk in de stad, ging zij in 1999 van start met de Arnhemse Uitdaging. Dit bleek een groot succes en een inspiratiebron voor andere plaatsen. Op dit moment zijn er in Nederland 39 lokale uitdagingen en diverse in oprichting. Ook in Hoogeveen is er nu een Uitdaging die wordt ondersteund door diverse organisaties en bedrijven.

Uitvoering
De kick-off markeerde de feestelijke opening van de Hoogeveense Uitdaging en coördinator Monique Huizenga is blij dat ze nu echt van start kunnen. “Door de Hoogeveense Uitdaging ontstaan verbindingen die anders niet vanzelfsprekend zouden zijn. Daarnaast is het een eye-opener voor veel mensen want het blijkt dat bedrijven en organisaties elkaar op vele vlakken en met kleine dingen kunnen helpen en dat het vaak niet heel moeilijk hoeft te zijn”, aldus Monique Huizenga. Op dit moment kunnen bedrijven en maatschappelijke organisatie hun vraag en aanbod indienen op de website van de Hoogeveense Uitdaging: www.hoogeveenseuitdaging.nl. Het ingediende vraag en aanbod wordt vier keer per jaar door een matchgroep van “oude rotten” en “jonge honden” beoordeeld. De “oude rotten” zijn ervaren ondernemers/werkgevers met een groot netwerk en de “jonge honden” zijn jonge mensen die het leuk vinden om zaken tot stand brengen. Wanneer de (aan)vraag door de matchgroep wordt gehonoreerd zullen zij het eigen netwerk aanspreken en worden er verbindingen gelegd met als einddoel het realiseren van een match. De eerste bijeenkomst van de matchgroep staat gepland op 22 januari.

Door Henk Boer

Geef een reactie