Algemeen

Hoogeveense Uitdaging zet zich in voor Nationale Ouderen dag

HOOGEVEEN – Wat een mooie ochtend; 125 monchoutaartjes staan op Nationale Ouderen dag klaar om uitgedeeld te worden aan de bewoners van Treant aan de Bilderdijklaan. Ellen Scheerhoorn is daar activiteitenbegeleidster; ‘Een van onze bewoonsters gaat regelmatig de stad in en eet dan graag een monchoutaartje bij La Brochette.

We vroegen haar wat haar wens zou zijn voor de Nationale Ouderen dag 5 oktober. Ze gaf aan graag eens een taartje in haar eigen woning te willen eten. La Brochette speelde hier super op in en bracht op 5 oktober niet één taartje maar 125! Voor elke bewoner één’, aldus Ellen. Het ‘taartje in eigen woning’ is niet de enige wens die mede door de Hoogeveense Uitdaging in vervulling is gegaan op de ouderendag. Heel veel ouderen konden voor deze dag aangeven wat ze graag eens zouden willen doen. De reacties stroomden binnen.

Voor de vrijwilligers van de Hoogeveense Uitdaging was het dan ook een hele klus om zo veel mogelijk wensen in vervulling te laten gaan. Wat is er nu lekkerder dan een broodje shoarma of gewoon een zak patat eten als je in een woonzorgcentrum woont? Of een paar uur door brengen met een van je lievelingshonden als je die zelf niet meer hebt en kunt verzorgen? Die laatste wens kwam van mevrouw Harms. Ze kreeg al vroeg in de ochtend bezoek van een speelse labrador die haar natuurlijk met veel enthousiasme begroette. Een andere nogal ‘snelle’ wens kwam van meneer Wemmenhove; ‘Dat harde rijden, en vooral veel gebrul; prachtig vind ik dat! Vanochtend zat ik al klaar voor de training van de Formule 1.

Ik volg alles!’ In de ochtend stonden drie indrukwekkende snelle auto’s, waaronder twee Porsche, klaar om met meneer Wemmenhove en twee andere heren een mooie toer door Drenthe te maken. Maar er waren nog veel meer bedrijven die van de ouderen dag iets moois wisten te maken. Zo verraste de Rabobank veel bewoners in diverse woon-zorgcentra met iets lekkers bij de koffie. En deden medewerkers van Verentis, specialist op gebied van ICT, in het Jannes van der Sleedenhuis Wolfsbos verschillende activiteiten met bewoners.

De Nationale ouderen dag 2018 was met hulp van veel sponsors en de coördinatie van de Hoogeveense Uitdaging een groot succes. De Hoogeveense Uitdaging hoopt in 2019 dit succes te evenaren en streeft ernaar samen met alle sponsors nog veel wensen van ouderen in vervulling te laten gaan.

Geef een reactie