Hoogeveen/Den Helder ― Op 13 augustus zal blijken of de maandenlange training afdoende is geweest voor de oversteek van Den Helder naar Texel in open zee.

Dan gaat Marian Brouwer samen met 39 andere deelnemers een zwemtocht van vier kilometer afleggen door het zoute water, hoge golven, de stroming en de altijd aanwezige zeewind.marian-300x298

Met haar 58 jaar is Marian de oudste vrouw die deelneemt, maar dat weerhoudt haar er niet van om het voor de tweede maal te proberen. In haar jongere jaren is ze wedstrijdzwemster geweest. Nu zwemt ze wekelijks honderden baantjes in zwembad de Dolfijn. Haar doel is om minimaal tot haar zestigste de tocht te ondernemen en om dit jaar binnen het uur te eindigen. In ideale omstandigheden heeft ze vorig jaar de tocht in 1 uur en 7 minuten afgelegd.

Om mee te kunnen doen aan de zware zwemtocht dient elke deelnemer minimaal 750 euro aan sponsorgeld voor Spieren voor Spieren in te zamelen. Marian is nog op zoek naar donateurs. Middels de volgende link kunt u vanaf €5,- doneren: op haar website. Dit geld wordt ingezet voor kinderen met een spierziekte, zoals Duchenne, FSHD of SMA, en hun familie. Bedrijven kunnen voor naamsvermelding een sponsorbedrag storten van minimaal €150,-, of op andere wijze sponsoren. Voor kleinere donaties is een taartactie gestart in Hoogeveen. Daarbij kan je tegen een kleine inleg meedingen naar een overheerlijke zelfgebakken walnotentaart. Bij tandarts Aldente, Intersport Jan Bols, Runners World en uiteraard in zwembad de Dolfijn staan formulieren in een potje met miniposter. Houd het lokale nieuws in de gaten! Er komt meer. Het zwembad is ook een fun marathon op 8 en 9 juli aan het voorbereiden. Donateurs met lef kunnen op de site aangeven, dat ze het dubbele bedrag gaan geven, als Marian dit jaar binnen het uur de overkant gaat halen. Voor vragen over de acties kunt u mailen naar m.l.brouwer58@gmail.com.

De start van de monstertocht is zaterdag 13 augustus 2016 tussen 09.00 en 09.30 ter hoogte van het punt Kaaphoofd te Den Helder. Rond 10:15 u worden de eerste deelnemers op Texel verwacht. De organisatie is in handen van de stichting Be Tough, zij organiseren unieke en grensverleggende sportevenementen voor het goede doel.

Door Henk Boer

Geef een reactie