Hoogeveen – Maandag en dinsdag waren twee loodzware dagen. Zo bestond de maandag hij twee rondes en de dinsdag uit een ronde en een heuse WK sneldamtoernooi van negen ronden. Hoe dan ook, er werd hard gestreden om de punten.                                                                    DSC_0442
Rick Hakvoort heeft na vier ronden vijf punten en staat op de 13e plaats bij de junioren. Bij het sneldammen, zijn favoriete discipline, kon hij geen potten breken. Hij moest genoegen nemen met een teleurstellende 27e eindklassering.

Bij de aspiranten heeft Nick Waterink uitstekende zaken gedaan. Met twee remises tegen sterke tegenstanders heeft hij zich gemakkelijk gehandhaafd in de top-10. Bij het sneldammen behaalde hij uiteindelijk 10 punten en eindigde op een 15e plek.

Lisa Schep pakte trots haar eerste twee punten in bij de aspiranten meisjes. Ze moet hard vechten voor haar punten als pupil. Bij het sneldammen (20e) speelde Lisa wel mee in haar leeftijdscategorie. Daar liet ze zien dat ze voldoende kwaliteiten heeft om menigeen lastig te maken. Ilse Barf heeft vier punten en staat op de 11e plaats. Ze heeft nog voldoende vooruitzichten voor een mooie eindklassering. Bij het sneldammen, haar zwakke punt, kwam ze niet verder dan acht punten.

De drie pupillen meisjes: Jasmijn Scholtens, Nicole de Vries en Suzanne Staal circuleren in de middenmoot. Jasmijn aan twee sterke partijen, maar werd ongeduldig in de eindfase van de partij. Ook Nicole en Suzanne kampen met onnauwkeurigheden in het afmaken. Hierdoor verliezen zij kostbare punten. Bij het sneldammen behaalde Nicole nog wel een nette 8e plek.

Bij de welpen staat Renco Oostindjer op een keurige 9e plek met vijf punten. Renco laat goed zien dat hij prima mee kan draaien met de internationale top. Ook Roland Kreeft kan weer naar boven kijken. Roland maakte in de eerste drie ronden een onrustige indruk. Met het sneldammen liet hij zien wat hij waar is met een achtste plek en 12 punten.

Lisa Scholtens vijzelde haar score mooi op met twee zeges op Mongoolse dammers. Hiermee heeft ze vijf punten. Bij het sneldammen was zij dicht bij een topklassering. In de zevende ronde stond ze op een derde plek, maar kon een verrassing niet waar maken, want de laatste twee rondes gingen verloren.                                                                                 DSC_0502

Door Henk Boer

Geef een reactie