HOOGEVEEN – Van 25 april tot en met 28 april is Circus Renz Berlin, weer in Hoogeveen met schattige honden, clowns, magie, prachtige paarden, waaghalzen, de Toren van Tanger en nog veel meer!

Koopman was nieuwsgierig en ging op onderzoek uit om te kijken hoe het allemaal toegaat in een circus. Koopman trok de stoute schoenen aan en ging samen met cameraman Peter Aalders op naar de Markt. Waar circus Renz haar tent heeft opgezet. De rest laat zich raden.

Archief 2016 © Beeldbepalend

Het vermaarde en authentieke Circus Renz Berlin gunt het publiek uit Hoogeveen en omstreken het nieuw programma voor het komende circusseizoen. De grootste circustent in het land staat aan de Markt.

Alles draait om het spektakel in de piste! Wat dacht u van luchtacrobatiek? Traditiegetrouw heeft Renz veel paarden, waaronder steigerende Arabieren en Hogeschooldressuur op Andalusische paarden. De formatie Friese paarden laat zien dat er echte vrijheid bestaat in de circuspiste: schoonheid, dierenliefde en hoogstaande dressuur komen samen. Kinderen genieten van kamelen, ezel, pony’s en schattige honden. Een show spannender én spectaculairder dan ooit: dik 2 uur onbedaarlijk lachen en genieten voor alle leeftijden.

Uiteraard ben u welkom om te komen kijken bij het circusdorp, de vele dieren en kennis te maken met de familie. En dat in een aangename circustent. De voorstellingen zijn van donderdag 25 april – tot en met 28 april aan de Markt
(Willemskade/Schoolstraat/Museumlaantje)

Donderdag 25 april – 19.00 uur
Vrijdag 26 april – 17.00 uur
Zaterdag 27 april (Koningsdag) – 15.00 uur
Zondag 28 april – 14.00 uur

De oorsprong van Circus Renz Berlin
Ernst Jakob Renz had in 1842 een droom. Hij wilde ook ‘de gewone mensen’ amuseren en richtte zijn wereldvermaarde familiecircus RENZ op. Nu, 177 jaar later, komt de achtste (!) generatie Renz met een sprankelend nieuwe voorstelling naar Hoogeveen! Een eigentijds familiefeest in een rijke circustraditie en met dezelfde droom als Ernst Jakob. Circus zoals het bedoeld is! En dat betekent twee uur onbezorgd genieten, huiveren, verbazen en lachen.

‘Het hooggeëerd publiek heeft in alle tijden behoefte om mooie dingen te beleven en dat geven wij de mensen met ons hart,’ aldus Sarina Renz, artieste en allesdoener bij het circus. ‘Het zit in de genen.’ Haar boodschap: kom genieten van echt circus dat niet voor niets behoort tot ons immaterieel cultureel erfgoed. ‘Nergens anders vind je levende cultuur in zo’n warme en rijke traditie. Dat moet iedereen zelf beleven.’

Verlaat verslag Circuz Renz in Hoogeveen

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: