Hoogeveen – Er wordt hard gewerkt aan het omvangrijke bouwproject ‘De Kaap’ in het centrum van Hoogeveen en dat resulteerde in het zogenaamde ‘hoogste punt op de bouw’. Aannemer Trebbe Groep en WVG Ontwikkeling stonden hier op vrijdag 2 december met circa 180 bouwplaatsmedewerkers even bij stil.

20161202_120641

Parkeergarage
In de parkeergarage, die straks ruimte biedt aan 483 auto’s, is de onderstempeling verwijderd en worden op dit moment de installaties aangebracht. Binnenkort zullen de wanden en vloeren worden afgewerkt. Dit laatste kan pas van start als het niet te nat is.

Huurappartementen
Het appartementencomplex ‘Kaaplaantje’ voor Woonconcept is grotendeels afgewerkt. Het metselwerk is gereed, het tegelwerk in de natte ruimten is aangebracht en ook de, door de huurders gewenste keukeninvulling is aangebracht. De galerijgevels worden op dit moment voorzien van de gevelbeplating, wat een fraai geheel geeft.
Bij appartementencomplex ‘Notaris Mulderstraat’ is de ruwbouw gereed, het dak is dicht en het gevelmetselwerk is grotendeels op hoogte. Binnen is gestart met de binnenwanden en worden de cementdekvloeren aangebracht.

Koopappartementen
De koopappartementen ‘Park Dwingeland’ zijn volop in de ruwbouw. Inmiddels is de vierde verdiepingsvloer gestort en wordt de vorm en de onderdoorgang naar de binnentuin zichtbaar. Er is nog slechts één appartement te koop.

Jannes van der Sleedenhuis
Bij het Jannes van der Sleedenhuis, onderdeel van de NNCZ, zijn de onderste verdiepingen grotendeels afgebouwd. De omvang en invulling van de zorgappartementen voor cliënten van de NNCZ en het Herstelhotel Hoogeveen is hierdoor goed zichtbaar geworden. Het buitenmetselwerk volgt hier de ruwbouw meteen op en dit laatste heeft vrijdag 2 december het hoogste punt bereikt.

Hoogste punt.
Traditie getrouw wordt het hoogste punt in de bouw gevierd. Zo werd ook bij dit complex vrijdag stil gestaan bij dit noemenswaardige ijkpunt. De circa 180 bouwplaatsmedewerkers werden getrakteerd op een stamppotbuffet. Deze werd niet alleen door het Jannes van der Sleedenhuis klaargemaakt, maar ook alvast in het toekomstige restaurant van het Jannes van der Sleedenhuis,De Kaap geserveerd. Al zat het glas nog niet in de kozijnen en was de temperatuur niet zoals straks in het restaurant, de stamppot smaakte er zeker niet minder om.

Door Henk Boer

Geef een reactie