Hoogeveen – Dinsdag 14 juni, stellen Tjisse Stelpstra, gedeputeerde van provincie Drenthe, Gert Vos wethouder gemeente Hoogeveen en Nicole Peeters, directeur van Woonconcept de houtpelletsinstallatie van de Helios-flats officieel in gebruik. De houtpelletinstallatie voor de 232 appartementen, is geplaatst door Energieconcept een dochteronderneming van Woonconcept.

houtpelletinstallatie-Helios

Deze verwarmingsinstallatie is uniek voor Hoogeveen, Drenthe en zelfs Nederland. De installatie zorgt voor verwarming en warm water voor de bewoners van de appartementen zonder dat hiervoor nog aardgas nodig is. De brandstof van de installatie bestaat uit gecertificeerde houtpellets, die worden gemaakt van houtzaagsel en –schaafsel. De warmte die op deze wijze wordt geproduceerd heeft een duurzame korte CO2-kringloop.

Naast de nieuwe verwarmingsinstallatie zijn ook de warmwaterboilers in de drie flats vernieuwd. Zowel de provincie Drenthe, gemeente Hoogeveen als Woningcorporatie Woonconcept staan voor het stimuleren van verduurzaming. Met de houtpelletinstallatie is weer een mooie stap gezet in het verminderen van het gebruik van aardgas.

De ruimte met de verwarmingsinstallatie is tegen de vernieuwde kopgevel van de Doradoflat gebouwd. De architect heeft een mooie, transparante ruimte ontworpen waarbij de installatie voor iedereen is te zien. Ook de bunker voor de houtpellets, de brandstof, is transparant. Het verbruik van de houtpellets is zo goed zichtbaar.

Door Henk Boer

Geef een reactie