Door: Jacqueline Mooibroek.

Hoogeveen – Helene zong een aantal nummers van haar album “Helene Neijmeijer” aangevuld met nummers die we nog niet van haar hadden gehoord.huiskaner-concert-helene nijmeijer (12)-1

Net als bij de vorige Huiskamerconcerten waren er ook nu weer verrassende elementen toegevoegd. Zo zong zij voor de pauze een geheel nieuw Kerstliedje, speciaal voor alle opa’s en oma’s. Ook ik ben oma en mijn jongste kleinkind mag dit jaar haar eerste Kerst beleven. Om eerlijk te bekennen dat ik diep ben geroerd door dit prachtige, kleine liedje, geschreven door Johan Hoekman speciaal voor de eerste Kerst van zijn kleinkind.

Direct na de pauze, na wat heerlijke hapjes en drankjes, klonken in de hal ineens Schotse klanken. Deze geluiden kwamen echter niet naar de kamer maar verdwenen naar buiten om via de achterdeur weer binnen te komen. Wat bleek? Een heuse Doedelzakspeler kwam in vol ornaat naar het podium lopen waar Helene en Ebba invielen met ‘Little Drummer Boy’. Dat dit een verrassing was kun je wel zeggen, een hele aangename! Heel spontaan werd door het publiek “Ja, dat is Peter” ingezet, om Helene’s partner, Peter de Graaf, in het zonnetje te zetten waarna Helene “You raise me up” zong en dit opdroeg aan Peter.

Aan het eind van het Huiskamerconcert kwam de Doedelzakspeler nog een keer terug bij het nummer “You’re the Voice” waarna met het nummer “Mr. Rock and Roll” werd afgesloten. Hierbij kregen Helene en Ebba, samen met Bag Piper Tjitte de Wolff, het hele publiek in de benen!huiskaner-concert-helene nijmeijer (01)-1 huiskaner-concert-helene nijmeijer (02)-1 huiskaner-concert-helene nijmeijer (08)-1Helemaal vrolijk en opgeladen rijd ik de nacht in, op weg naar huis, op weg naar Kerst! De eerste Kerst voor mijn kleindochter Veerle.

Door Henk Boer

Geef een reactie