Hoogeveen heeft veel actieve sporters op top- en recreatief niveau. Hoewel iedereen op elk niveau eigen prestaties levert, wil de gemeente Hoogeveen sporters met bijzondere successen extra in het zonnetje zetten.

Vanuit de gemeente huldigen we daarom graag sporters of sportteams uit de gemeente Hoogeveen waarvan bekend is dat zij op een NK, EK, WK of Olympische Spelen een bijzonder resultaat hebben bereikt. Kent u in uw sportclub, buurt, familie of op een andere wijze sporters uit onze gemeente die een bijzondere prestatie hebben geleverd? En vindt u dat daar aandacht voor mag zijn? We horen het graag.

Aanmelden
Op de gemeentelijke sportwebsite www.sportiefhoogeveen.nl vindt u een formulier waarop u een sportkampioen aan kunt melden. Melden kan ook per telefoon door te bellen met 14 0528 en te vragen naar de afdeling communicatie.

Richtlijnen
Bij individuele sporten moet de sporter in de gemeente Hoogeveen wonen en bij teamsporten moet de vereniging haar wortels hebben in de gemeente Hoogeveen. De regeling geldt voor elke officiële tak van sport, die is aangesloten bij een landelijke bond of koepel, en voor kampioenen in de hoogste klasse van alle leeftijdscategorieën. Bij uitzonderlijke sportprestaties die buiten de categorie NK, EK en WK vallen, wordt per geval bepaald of en hoe de huldiging plaats vindt. Het gaat dan om sporters of sportteams die als eerste zijn geëindigd een NK of bij de top drie zijn geëindigd op een EK, WK of Olympische Spelen.

Door Henk Boer

Geef een reactie