Hoogeveen – Tegen Haar Wil (THW), de telefonische hulpdienst in Drenthe voor vrouwen en meisjes die slachtoffer zijn of zijn geweest van seksueel geweld, stalking en/of huiselijk geweld, heeft een animatiefilm laten maken. De film is bedoeld voor meisjes in de laatste jaren van de basisschool en de eerste jaren van de middelbare school.

Doel van de film is jonge meisjes die te maken hebben met geweld in hun leven te informeren over Tegen Haar Wil, de hulpdienst waarbij zij anoniem hulp kunnen krijgen.

In de korte animatiefilm zien we een meisje dat leeft in een geweldadige omgeving met haar vader. Zij is op zoek naar hulp. De animatiefilm is te bekijken op de nieuwe Facebookpagina van Tegen Haar Wil: https://www.facebook.com/tegenhaarwil/ of op www.tegenhaarwil.nl.
Voor het maken van de animatiefilm heeft Rotaryclub Hoogeveen de Wolden door middel van een fundraise maar liefst €2500 ingezameld.

Bij Tegen Haar Wil werken vrouwen die speciaal voor dit werk worden getraind en sommige vrijwilligsters hebben zelf ook ervaring met geweld in hun leven. Ze bieden een luisterend oor en denken met de beller mee. Zij beschikken over adressen en informatie over hulpverlening, aangifte doen of een veilige plek. Ook kunnen de medewerkers steun bieden tijdens een hulpverleningsproces.
THW is bereikbaar op maandag tot en met donderdag van 14.00 uur tot 22.00 uur op telefoonnummer 0592 – 34 74 44.

Coördinator Hetty de Bruin van Tegen Haar Wil hoopt dat de film bijdraagt aan de bekendheid van de anonieme hulpdienst, vooral bij deze jonge doelgroep: “Om alle meldingen, waaronder een toenemend aantal van jonge meisjes, te kunnen verwerken, zijn wij op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Ervaringsdeskundigen zijn zeer welkom, maar het is wel belangrijk dat zij hun eigen ervaringen zodanig verwerkt hebben dat zij dit werk aankunnen.” Belangstellenden kunnen contact opnemen via e-mail: tegen.haar.wil@swwh.nl.

Door Henk Boer

Geef een reactie