Informatie

Huurdersvereniging Cascade Hoogeveen zoekt actieve leden!

Hoogeveen – Huurdersvereniging Cascade is een actieve huurdersvereniging die zich dagelijks inzet voor de belangen van huurders van Woonconcept in de gemeente Hoogeveen. Cascade streeft naar voldoende betaalbare en kwalitatief goede woningen.

De bouw van de Kaap, renovatie van de Verzetsbuurt, duurzaamheidsbeleid, passend toewijzen, allemaal onderwerpen waar Cascade zich mee bezig houdt om de belangen van huurders te behartigen. En om dat goed te kunnen doen zoekt de huurdersvereniging naar versterking met geïnteresseerde en actieve leden.

Sinds de nieuwe woningwet van 2015 hebben huurders veel meer te zeggen en meer invloed op de woningbouwcorporatie. Op verschillende belangrijke onderwerpen heeft Cascade een adviserende rol en regelmatig vindt overleg plaats met Woonconcept.

Er komt veel bij kijken. Op dit moment telt het bestuur drie actieve vrijwilligers die werk doen voor heel veel mensen want in de gemeente Hoogeveen bezit Woonconcept ongeveer 3500 woningen. Cascade zoekt daarom actieve leden! Dit hoeft niet per se een bestuursfunctie te zijn. Wilt u uw steentje bijdragen aan de belangen van huurders dan is er altijd wat te doen. Wilt u meepraten over de toekomst van sociale woningbouw in Hoogeveen? Of is duurzaamheid en energiezuinigheid meer uw ding? Versterken van het lokale netwerk? Kortgezegd: een hoop boeiende onderwerpen waar wat mee gedaan kan worden.

De huurdersvereniging laat zich bijstaan door externe adviseurs, zoals bijvoorbeeld de Woonbond. Ook wordt er scholing aangeboden en worden onkosten vergoed.

Heeft u interesse in een uitdagende klus of heeft u vragen of opmerkingen? Meldt u zich dan via huurdersbelangenhoogeveen@gmail.com. Cascade is telefonisch bereikbaar op 06-42 01 91 686 (’s avonds).