Hoogeveen – Jaarlijks schenkt Huys Makelaars een bedrag aan een goed doel, dit in plaats van kerstkaarten en kerstgeschenken.                                  Huys Makelaars schenktDit jaar heeft Huys Makelaars er voor gekozen om € 500,- te schenken aan de Hoogeveense Stichting Samen voor Gambia.

De stichting “Samen voor Gambia” is in 2009 ontstaan uit een groep enthousiaste leden van PKN gemeente De Weide in Hoogeveen. Het doel van de stichting is het opstarten en begeleiden van duurzame projecten in onderwijs, gezondheidszorg en op agrarisch gebied, ter bevordering van de leefomstandigheden van de mensen aldaar.

Op vrijdagmiddag 18 december kwamen Winette Schaper en Martin Jutstra de cheque in ontvangst nemen op het kantoor van Huys Makelaars aan de Schutstraat 87 in Hoogeveen. ‘‘Het is mooi dat een ondernemer in Hoogeveen ons een warm hart toedraagt’’ aldus Martin. ‘’Dit geld gaat direct naar een nieuw project dat wij gestart zijn, namelijk het opknappen van een medische hulppost in het plaatsje Nana Ba. Het dak van de hulppost is er vanaf gewaaid en elektriciteit is er niet, dus bevallingen in de avond gebeuren bij kaarslicht.’’ ‘’Deze cheque is een prachtig kerstcadeau’’ voegt Winette toe.

Belangrijk uitgangspunt van de stichting is dat alle gelden die ingebracht worden volledig ten goede komen aan Gambia. Alle bestuursleden en vrijwilligers betalen zelf de volledige kosten van hun bezoeken aan Gambia.

Door Henk Boer

Geef een reactie