Hoogeveen – 2015/ 2016 was voor H.Z.V.V F1 een top jaar. Het team speelde vier competities, werd daarin vier keer kampioen en leverde maar liefst drie spelers af aan een Betaald Voetbalorganisatie (BVO). Het succes werd geregisseerd door een professionele aanpak en een plezierige, sportieve en op prestatiegerichte teamgeest bij spelers en ouders.

In de najaarscompetitie (2015) werd door H.Z.V.V F1 in de 1e klasse gestreden met zes teams. Alleen DESZ biedt in deze competitie serieuze tegenstand. Zo moet in het eerste competitieduel met DESZ een verlies geïncasseerd worden. Pas in de returnwedstrijd wordt dit weer rechtgezet. Met 27 punten uit 10 wedstrijden en een doelsaldo van 66-10 wordt er gepromoveerd naar de hoofdklasse.
In de zaalcompetitie is H.Z.V.V F1 dé ongeslagen kampioen. Tegen de rood-witte brigade is geen enkele ploeg opgewassen. Met acht wedstrijden en 24 punten tijd is het hoog tijd om weer naar buiten te gaan.

Uit een oefenwedstrijd tegen de hoofdklasse kampioen Twedo blijkt onvoldoende weerstand voor H.Z.V.V F1. Er wordt van competitie geruild; nu met de tegenstanders FVC (Leeuwarden), Urk, Olde Veste (Steenwijk), Heerenveen en Flevo Boys (Emmeloord). Een pittige poule. Na vier wedstrijden en maar drie punten lijkt het succes van H.Z.V.V F1 als een nachtkaars te worden gedoofd. Halverwege de competitie vindt H.Z.V.V F1 de lijn weer terug omhoog. Uiteindelijk weet H.Z.V.V F1 op doelsaldo het kampioenschap binnen te halen.

Dan de beker. Hier wordt zonder veel moeite de halve finale bereikt. De halve finale is opnieuw een clash met Olde Veste uit Steenwijk, daar waar H.Z.V.V F1 de week ervoor sneuvelde in het competitieduel. Beide teams leverden een heuse vechtstrijd, met een twijfelachtige beslissing van de arbitrage, waardoor het besluit moest vallen met penalty’s. Er volgt een verdiende overwinning voor H.Z.V.V F1.

In de finale van de beker staan drie pittige wedstrijden op het programma, waarvan de laatste tegen de bekende en moeilijke tegenstander VV Heerenveen. H.Z.V.V F1 heeft dan al zes punten in de pocket, als er in het slot van de wedstrijd wordt gescoord. Met negen punten uit drie wedstrijden kan de beker mee naar huis en op een fantastische wijze het seizoen 2015/2016 afgesloten worden.

Ook PEC Zwolle en FC Emmen merken de prestaties van H.Z.V.V F1 op. Maar liefst drie spelers verruilen H.Z.V.V voor deze topclubs uit de regio. Felicitaties gaan uit naar spelers, staf, vereniging en aanhang voor dit fantastische resultaat.

F1 kampioen 2016
Team foto:

  • Achterste rij: Beau Blokzijl, Jaël Boer, Noël van der Sleen en Jarno van Slochteren.
  • Middelste rij: Stan van Dijk, Pim Zweverink en Matts Veldman.
  • Voorste rij: Jayden Vermey en Noah Visbeen.

Begeleiding:
• Rob van der Sleen (trainer)
• Marvyn Visbeen (leider)
• Dik Blokzijl (leider)

HZVV F1, Twitter account: HZVV F1 levert beste clubprestatie ooit!

Door Henk Boer

Geef een reactie